Nintendo Direct E3 2021 – en sammanfattning

Nintendo Direct E3 2021 höll sig till ett rätt stringent manus. Vi fick i vanlig ordning ett antal stora och ett antal mindre utannonserande, och balansen där emellan var bra. Frågar du mig är de dock E3:s stora vinnare i år – ingen tvekan om saken. Nedan följer en snabb genomgång i ultrarapid.

Super Smash Bros. Ultimate x TEKKEN

TEKKENs Kazuya kommer till Super Smash Bros. Ultimate. Spelet lever med andra ord mer upp till sitt namn för var dag. Sakurai gick genom den nya karaktären ytligt och kommer att ge en mer ingående presentation senare, som traditionen bjuder.

Smått och gott

 • DOOM Eternal: The Ancient Gods – Part One (släpps i dag)
 • Strange Brigade (släpps i dag)
 • Mario Golf Super Rush (25 juni)
 • Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 (25 juni)
 • Worms Bundle (23 juni (nästa onsdag!))
 • Monster Hunter Stories 2: Wing of Ruin (9 juli)
 • Life is Strange (både True Colors [10 september] och Remastered Collection [senare i år])
 • Dragon Ball Z: Kakarot (+ A New Power Awakens Set) (24 september)
 • Astria Ascending (30 september)
 • Marvel’s Guadrians of the Galaxy (26 oktober)
 • Two Point Campus (2022.)

Super Monkey Ball: Banana Mania

Nick Robinson hade rätt: Super Monkey Ball: Banana Mania sparades till Nintendo Direct E3 2021. Titelns ”Mania” är av samma typ som i Sonic Mania, tycks det. En del nytt, men mycket gammalt och remixat. För fans av spelserien är det här välkomna, efterlängtade nyheter. Släpps den 5 oktober.

Mario Party Superstar

Det blev ett nytt Mario Party, som några trodde när Nintendo gav oss en gratis multiplayeruppdatering på föregångaren härom månaden. Superstar har nämligen onlineläge från dag ett, vilket blir redan den 29 oktober. Här får vi ett spel späckat med vad som förhoppningsvis är de bästa brädena och minispelen serien har att erbjuda.

Metroid Dread

Vi fick faktiskt ett Metroid 5 till slut, och det fick den mytomspunna undertiteln Dread. Gameplay tycks bli en naturlig förlängning av Fusion, som är den storymässigt närmsta föregångaren. Metroid Dread kommer redan den 8 oktober, och samma dag släpps ett set med två amiibo.

Mums!

Wario Ware Get It Together

Släpps den 10 september, 1 ½ månad före nästa Mario Party. I höst blir det dubbelt partaj, med andra ord. Den största nyheten (förutom kontrollen) verkar vara mikrospel för flera spelare, med eller mot varandra. Det ser lika kaotiskt ut som det brukar, och jag vill ha det.

Shin Megami Tensei V

Vi har ett datum på den senaste serien i Atlus klassiska, edgiga demontämjarsimulator. Det datumet är 12 november. Årets julklapp för JRPG-fans!

Danganronpa-trilogi når Switchen

Denna samling kommer innehålla Trigger Happy Havoc Danganronpa Anniversary Edition, Danganronpa 2 Goodbye Despair Anniversary Edition, Danganronpa V3 Killing Harmony Anniversary Edition samt Danganronpa S Ultimate Summer Camp. Alltså snarare fyra spel och en rejäl mun full. Samlingen kommer att släppas fysiskt; digitalt köpes titlarna var för sig. Vi vet bara inte när, annat än att det blir senare i år.

Project Zero: Maiden of Black Water

Kanske en av de mest efterlängtade Wii U-portarna (hur många finns det kvar nu?). Släpps senare i år – förmodligen lagom till allahelgona.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Vi visste ju redan detta sedan Ubisoft Forward, och datumet är ett diffust 2022.

Advance Wars 1 + 2 Re-Boot Camp

En total omarbetning av originalen du spelade på din Game Boy Advance som liten parvel. Det är verkligen ett rejält ansiktslyft; bara kolla in animationen! Kommer den 3 december!

Trippeldos Zelda

Innan vi äntligen fick se en ny trailer för Breath of the Wild 2 blev vi retade med Expansion Pass för Hyrule Warriors 2: Age of Calamity samt en ny Game & Watch-maskin med Zelda, Adventure of Link samt Link’s Awakening på. Ser ut som en trevlig liten pryl. Och just ja, BotW2 utvecklas med ambitionen att släppas 2022. Vi får väl se.

Fler trailers hittar ni på Nintendos YouTube

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.