Nintendo Indie World 17 mars 2020 – en sammanfattning

Används inte termen Nindies längre?

Nu är kvällens Nintendo Indie World-sändning slut och det är dags att ta en närmare till på vad vi har att se fram emot i år. Spelen presenteras i den ordning de utannonserades i sändningen och har om möjligt sina tillhörande, självstående trailers infogade. Presentationen i sin helhet finns i sidhuvudet.

Blue Fire

Blue Fire är ett plattformsactionspel i 3-D utvecklat av argentinska nykomlingarna Robi Studios. För utgivningen står Grafitti Games (The King’s Bird, Cyberhook, Bite the Bullet). Spelet utannonserades i samband med Indie World-sändningen och släpps någon gång under tredje kvartalet 2020, som en tidsbegränsad konsolexklusivitet.

Baldo

Varvat har skrivit om Baldo tidigare. Det här är ett rollspel i en öppen värld som bäst beskrivs som en blandning av Ni no Kuni och Zelda: Breath of the Wild. Baldo kommer att ges ut av Naps Team (Iron Wings, the Knight & the Dragon) själva någon gång under sommaren tre i år, som en tidsbegränsad Switch-exklusivitet.

I am Dead

Även I am Dead utannonserades i samband med kvällens presentation. Du spelar som en avliden museientreprenör och ska i ditt efterliv ta reda på platsens historia genom att utforska och lösa pussel. För utvecklingen står Hollow Ponds and Richard Hogg, som tidigare jobbat med datorspelet Wilmot’s Warehouse. Utgivarna är Annapurna Interactive (What Remains of Edith Finch, Donut Country). I am Dead släpps senare i år på ett ännu ej utannonserat datum.

B.Ark – Bio-interstellar Ark

Tictoc Games, hjärnorna bakom Kickstarter-projektet Adventures of Pip, passade även de på att utannonsera ett nytt spel: rymdskjutaren B.Ark. Samarbete med lika mängder ryggdunkande och -huggande står i fokus i denna rymdskjutare och det kommer att vara ett familjevänligt för upp till fyra spelare. Tictoc står själva för utgivningen, som blir någon gång under sent 2020, då som en tajmad konsolexklusivitet till Switch.


Cynaide & Happiness: Freakpocalypse

Den välkända webserien Cyanide & Happiness tar steget ut i spelvärlden med äventyrsspelet Cynaide & Happiness: Freakpocalypse. Skaparen Kris Wilson stod för en lagom fjörig presentation i samma andra som källmaterialet. I Freakpocalypse har världen gått under. Mycket mer detaljer bredvid ett par videoklipp fick vi inte, men för en så väletablerad humorentitet som Cyanide & Happiness behövs kanske inte mer än så. Äventyret blir Switch-exklusivt en viss tid och släpps i sommar.

Spelet är helt gräsrotsfinansierat sedan slutet av februari i år.

Summer in Mara

Spanjorerna Diego Freire och Abraham Cózar på studion Chibig presenterade sitt kärleksbarn Summer in Mara, som trots sitt namn släpps redan nu i vår. I Summer in Mara spelar du som Koa, en ung flicka som utforskar en grupp öar hemligheterna i havet mellan dem. Spelet ska förtälja en lite djupare story som kompletteras med agrikultur och (i brist på bättre ord) landskapsarkitektur, inte helt olikt Rune Factory eller Stardew Valley. Summer in Mara förblir bundet till Switch en tid efter sin release, men kommer senare till PC, Mac och PlayStation 4.

Quantum League

Quantum League är ett FPS centrerat kring strider online, med en alldeles speciellk gimmick: Förmågan att spola tillbaks tiden. Inte nog med det – när tiden åter rör på sig spelar du tillsammans med dina kloner mot din motståndare. Det är alltså i sak en duell, men en där du kan utnyttja dina tidskloner för att få övertaget. Nimble Giant Games heter utvecklarna bakom denna hektiska idé och den dyker upp på Switchen till vintern i år. Quantum League betatestades nyligen på PC och kommer med stor sannolikhet ut på den plattformen innan dess.

The Good Life

I The Good Life blir invånarna i en liten brittisk stad till hundar och katter om nätterna. Du kommer att spela som bådadera i din strävan efter att bli kvitt dina skulder och lösa en mordgåta. ”Vi kommer att ge er ett spel med mystik, helt olikt något annat,” säger utvecklarna White Owls Inc. (The Missing: JJ Macfield and the Island of Memories). Till sin hjälp har de Ground Inc. (Crimson Dragon, Space Channel 5 VR) och förutom Switchen är The Good Life även planerat att släppas på PC, PlayStation 4 och Xbox One. Detta blir någon gång i år, men när är inte helt satt i sten ännu.

The Last Campfire

Efter flera år av omdaning av sitt flopp-till-topp-rymdspel No Man’s Sky har Hello Games ett alldeles nytt spel i görningen: The Last Campfire. Detta spel är mer ett Journey-möter-Zelda med en helt annan sorts designfilosofi. Utannonseringstrailern ovan ger även vibbar av svenskutvecklade AER: Memories of Old, vilket verkligen inte är att förringa. Släppdatumet på The Last Campfire är ännu obestämt, men kommer att vara under sommaren i år.

PixelJunk Eden 2

Q-Games återvänder till sin PixelJunk serie med PixelJunk Eden 2. PixelJunk-serien har gjort sig känd som lite av ett konstspel där musik/ljud och grafik samspelar på ett sätt som mest görs inom genrerna pussel- och rytmspel. Musiken ändras beroende på hur du spelar och ger även upphov till helt andra effekter i för- och bakgrund. I PixelJunk Eden 2 kan du dessutom avnjuta upplevelsen med en vän via lokal multiplayer. Men du får vänta till i sommar. Nintendo Switch är än så länge ensam plattform för PixelJunk Eden 2.


Faeria

Detta kortbaserade strategispel har varit ute på PC och Mac sedan 2016 och Linux sedan 2017, men gör nu alltså sin Switch-debut – närmare bestämt till våren. Fyra paket med kosmetiska uppgraderingar följer med för den som förbokar spelet till Switch redan nu.

Eldest Souls

Eldest Souls är en så kallad Souls-like hela vägen upp till titeln, men med en helt tvådimensionell approach till formeln som gjort spel som Dark Souls och Bloodbourne populära. Eldest Souls apar dock inte efter formeln rakt av, utan är ett spel byggt kring bossruscher. Det handlar alltså om feta, farliga fiender som täcker en ansenlig del av skärmen, och varenda pixel den vill utrota varenda pixel av dig. Eldest Souls kommer även till PC, men kommer att vara konsolexklusivt på Switch under en tid från släppet, vilket blir någon gång i sommar.

Tack till Rock, Paper, Shotgun för denna inblick.

Efter dessa inlägg följde sändningen upp med ett axplock mindre titlar som släpps inom en relativt närliggande tidsram. Totalt bekräftades eller utannonserades åtta spel i dessa klipp: Blair Witch, Ghost of a Tale, Sky, Sky Racket, Superliminal, Wingspan, Bounty Battle och Moving Out. Därefter kom vad som nu får ses som den sedvanliga överraskningen: Exit The Gungeon. Detta kommer att finnas uppe för köp redan senare i dag och är konsolexklusivt till Switch under en begränsad tid.


Enligt rykten ska ett regelrätt Nintendo Direct inte vara långt borta, men Indie World har gett oss en hel del att bita i fram till dess, vare sig det gäller en ynka vecka eller längre. Vad ser du mest fram emot?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.