Nintendo Indie World Showcase, augusti 2021 – en sammanfattning

En Nintendo Indie World-sändning har just visats och Nintendo-världen fått sig en drös nytt att se fram emot – och att spela. I vanlig ordning sammanfattar vi allt i ett händigt litet inlägg.

Vad kan jag spela redan nu?

Under ”Nindie”-sändningar (och Direct-sändningar, för den delen) är det mer regel än undantag att ett eller flera spel släpps samma dag. Så även denna gång. Här följer en kort presentation av vad du kan spela redan nu.

Axiom Verge 2

Den stora smällen. Uppföljaren till ett av de mest omtalade och älskade metroidvania-spelen har det suktats efter länge – och nu kan du spela det, på momangen! Eller, om du vill ha det fysiskt, kan du vänta på att Limited Run Games öppnar upp sina förbokningar.

Nintendo Indie World Showcase augusti 2021: LRG utannonserar fysisk utgåva av Axiom Verge 2.

Necrobarista Final Pour

Regissörsutgåvan av ett spel bland annat undertecknad tyckte mycket om när det kom på PC för lite mer än ett år sedan. Du kan läsa Varvats recension här.

Garden Story

En tajmad konsolexklusivitet från nykomlingarna Picogram. Garden story är den typen av rollspelande trädgårdssimulatorer som fans av Harvest Moon, Rune Factory och Stardew Valley skulle kunna älska.

Boyfriend Dungeon

Ytterligare ett spel i raden av udda visualromaner. Denna gång handlar det om att dejta ditt svärd. Åtminstone när du inte använder det till att slåss. Kan vara något för fans av moderna spelromanser i allmänhet och japanskstilad sådan i synnerhet.

Islanders Console Edition

Ett slumpgenererat strategispel som går ut på att snabbt bygga städer med det du har i dina virtuella fickor. Designens ledord är onekligen minimalism, och det genomsyrar hela spelets intryck, i bild såväl som ljud.

Slime Rancher Plortable Edition

En skoj ordvits på ett väldigt uppskattat spel om att fånga in slemmonster. Slime Rancher spelas som en arkadig förstapersonsskjutare och är med sin lekfulla grafik en rätt bra matchning för Switchen.

Curious Expedition 2

Svenskutvecklat spel med stor fokus på författarskapet. Utspelar sig i ett alternativt 1800-tal med ett turbaserat stridssystem och slumpgenererade spel- och berättelsemoment.

Vad släpps i år?

Bland de utannonserade titlarna släpps många redan i år. De flesta av dem har dock redan nämnts ovan. Kvar blir följande sju titlar.

Eastward

En tajmad konsolexklusivitet från Chucklefish/Pixpil. Pixelkonsten är säljargument i sig själv, men trailerns musik lämnar också lite habegär. Ett habegär undertecknad väger mot 2019 års kontroverser kring Chucklefish, skall tilläggas. Släppet är den 16 september.

Tetris Effect Connected

Det är samma Tetris Effect som på andra maskiner, men nu kan du spela det var som helst och med vem som helst – även med de andra plattformarna. Det vill säga den 8 oktober, då spelet släpps.

TOEM A Photo Adventure

Ett helyllemysigt fotospel som presenterades av skaparna Lucas Gullbo och Niklas Mikkelsen – helt på svenska. TOEM presenteras helti svartvitt och från ett isometriskt (snett-ovanifrån) perspektiv. Det ser ut att bli en avkopplande upplevelse. Vi får vänta till någon gång i höst innan vi kan göra resan själva.

Nintendo Indie World Showcase augusti 2021: TOEM:s två skapare
TOEM:s två skapare.

Gang Beasts

Ett partyspel som kommer göra Switchens övriga genreutbud gott sällskap. Fans av slapstickhumor à la Fall Guys lär gilla detta (om de inte redan spelat sig trötta på det på andra maskiner). Gang Beasts släpps någon gång i höst.

Loop Hero

Ett retroosande spel om en likmagiker som kastat världen i en tidsloop. Även detta spel har en del slumpelement som ska göra var runda unik, medan hjälten strävar mot att bryta förbannelsen. Det gör han dock först i vinter.

Shovel Knight: Pocket Dungeon

Ett pusselspel med grottkrälanade vibbar och ett banger soundtrack, låter det här som. Det var länge sedan Yacht Games utannonserade Shovel Knight: Pocket Dungeon, men nu är inte väntan lång. Till vinter släpps spelet, och Switch-ägare kan använda vilken som av sina Shovel Knight-amiibo för att låsa upp en liten bonus.

Hundred Days – Winemaking Simulator

Inte en titel jag någonsin själv hade funnit utan denna presentation, men här är den. Och den tycks vara väldigt uppskattad. Switch-ägare kan spela Hundred Days först i vinter.

Mot 2022 och vidare

Vi fick en handfull titlar som tyvärr inte får se dagens ljus före nyår. De är icke desto mindre nämnvärda här för det. De äro fem till antalet och ett par håller rätt hög profil.

Astroneer

Ett sandlådespel om att överleva i rymden, med den resurshantering det innebär. Det är dessutom spelbart med en vän i co-op. Släppdatumet för Switch-versionen är redan i januari.

FAR: Changing Tides

Uppföljaren på 2018 års FAR: Lone Sails. Presentationen försäkrar oss om att detta är en fristående uppföljare, men annars finns sagd föregångare tillgänglig på plattformen sedan 2019. Detta atmosfäriska domedagsscenario släpps tidigt nästa år.

Bomb Rush Cyberfunk

Ännu en tajmad konsolexklusivitet. Bomb Rush Cyberfunk har inget specifikt släppdatum, men fick ändå kicka igång kvällens presentation. Har du spelat Jet Set Radio eller möjligen Marc Ecko’s Getting Up vet du precis vad det handlar om. Stilistisk vandalism till bakgrundsbruset av funkig hip-hop och varierande doser attityd.

LumBearjack

I rollen som björn ska du hacka sönder och återvinna allt människoskapt i din väg. Kan vara välkommen katharsis efter senaste veckans klimatrapporteringar. Vi får dock vänta till 2022 innan LumBearjack släpps.

Metal Slug Tactics

Ett av Dotemus pågående projekt, detta tillsammans med studion Leikir. Inte nödvändigtvis för fans av seriens vanliga run ’n gun-gameplay, men säkerligen en bättre prestation än 2015 års skamlösa Metal Slug Defense. Vi får reda på hur mycket bättre någon gång under 2022.


Mycket att spela och ännu mer kommer alltså. Vilka titlar står på din lista?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.