Nintendo nekar mobilspel och Iwata går ner i lön

Efter gårdagens rapport från industripressen Nikkei i japan var Nintendo snabba med att tillrättavisa påståendet. Till flera sidor meddelade Nintendo att de inte kommer att släppa ”mini-spel” på mobila plattformar med hänvisning till Satoru Iwatas utsago från några veckor tillbaka där han i ett pressmeddelande nämnde planer att använda mobila plattformar för att öka medvetenheten av Nintendos produkter, men att de inte kommer att göra mjukvara till de plattformarna.
Ja, det var nästan för bra för att vara sant.

Och på tal om herr Iwata, lät han idag meddela att han kommer att minska sin lön med 50% på grund av den dåliga försäljning bolaget har lidit utav de senaste året. Dessutom kommer andra högt uppsatta på företaget att minska sina löner mellan 20 och 30%. Detta kommer de att göra fram till juni då de kommer att löneförhandla utifrån hur läget är då.

Det går onekligen dåligt för Nintendo, men det är härligt att höra att ledningen blir lidande istället för att man gör nedskärningar i personalen.
Imorgon kommer Nintendos ledning att hålla ett möte med sina investerare och det betyder att vi kommer få reda på lite om deras framtida planer. Titta gärna förbi imorgon!

Källa: Nikkei
Via: Engadget, Kotaku

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.