Nu är det officiellt – PlayStation Store stänger ner för PS3, Vita och PSP

Den beryktade nedstängningen av PlayStation Store på enheterna PlayStation 3, PlayStation Vita och PlayStation Portable är nu bekräftad och har ett datum. Den 2 juli försvinner tjänsten från PlayStation 3 och på Vita är det den 27 augusti som gäller. Affären på PSP stängdes redan 2016, men efter den 2 juli kommer även in-game-köp att sluta fungera.

Spel och annat digitalt innehåll användaren redan äger kommer man fortfarande kunna ladda ned via listorna i respektive system. Eventuella koder som behöver lösas in (nedladdningpaket, promos, etc.) kommer du fortfarande att kunna använda – dock inte påfyllnad av den digitala plånboken (av uppenbara skäl). Du kan läsa mer detaljer på SONY:s egen hemsida. Om du har registrerat din mejladress på någon av dessa enheter bör du även ha fått detaljerna i din inkorg.

På PlayStation 3 levde tjänsten nästan till sin 15 födelsedag. Den hade premiär under 2006 på konsolen och dök sedan upp på PSP 2008 och Vita under 2011. Det sagt är vi nog många som tar emot nyheten med tunga hjärtan, även om många lär ha gått vidare från dessa maskiner sedan länge. Själv kommer jag att shoppa loss det sista maskinen kan bjuda upp till. Chansen till fysiska och lagliga omsläpp är för de flesta digitala titlar i PS-affären nämligen omöjligt, eftersom de inte är formaterade korrekt för att kunna tryckas till skiva, enligt en tweet från Limited Run Games ägare John Fairhurst.

Tänker du också bränna hela skatteåterbäringen på en död digital tjänst?

2 Kommentarer

  1. Varför tar dom bort ps store från ps3 psp och ps vita vad är orsaken

    Svara
    • Sent svar, Daniel, men de har backat på beslutet nu, som du kanske har sett. Tanken var väl att spara på bandbredd och serverunderhåll till tjänster som får få använde.

      Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.