Nu kan du beställa Oculus Rift – Så mycket kostar den

Den makalöst upphaussade VR-manicken Oculus Rift går nu att beställa på den officiella hemsidan. Varje kund är begränsad till en enhet och priset landar på hisnande $599 per styck, eller ca 5100 svenska kronor. Leverans sker enligt Occulus själva någon gång i juni i år.

När sajten öppnade för beställningar igår blev trycket högt och sidan gick stundtals inte att nå. På tio minuter beställdes lika många enheter som Occulus själva hade räknat med på ett par timmar. Priset tycks alltså inte avskräcka de hängivna spelarna.

Den höga kostnaden beror enligt utvecklarna på att konsumentversionen av Occulus Rift till en början var tänkt att vara en uppdaterad version av Development Kit 2, en plan som övergavs när ambitionsnivån ökade. Istället är det nu en helt omarbetad version som släpps på marknaden, med högre framerate och bättre prestanda.

Det här krävs av din dator för att köra en Occulus Rift:

  • Nvidia GTX 970 / AMD 290 eller liknande/bättre
  • Intel Core i5-4590 eller liknande/bättre
  • 8 GB+ RAM
  • HDMI 1.3 video output
  • Tre USB 3.0-portar och en USB 2.0-port
  • Windows 7 Service Pack 1 (64-bit) eller senare

Är ni sugna på en Occulus Rift? Låt oss veta i kommentarsfältet!

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.