Nu kommer äntligen Smash till Switchen!

Vi började redan för några månader sedan ana att Smash Bros låg på horisonten. Med en diskret uppdatering patchades stöd för adaptern till GameCube-kontroller. De trodde inte att vi skulle märka något, men de gjorde vi! Nu har alltså Smash utannonserats till Nintendos senaste konsol. Det finns försvinnande lite information mer än att Inkllings kommer vara med och att Link kommer ha utseendet från Breath of the Wild(Troligtvis bara en alternativ kostym). Vi kan dock spekulera om återkommande karaktärer baserat på vad vi vet om Switchen i sig.

Ice Climbers försvann i senaste titeln av serien då 3DS-varienten inte hade nog med kraft under motorhuven för att klara av så många karaktärer på en gång. Eller, det är den officiella förklaringen i alla fall – De bergsklättrade tvillingarna var såklart även kända för att vara extremt svåra att balansera på grund av hur udda deras spelmekanik är. Med en starkare konsol och onlinesuport för patchning är dessa dock ett väldigt realistiskt alternativ.

Bayonetta är för närvarande en mardröm på den internationella Smash Bros 4-scenen. I singles dominerar hon mer eller mindre alla brackets till den grad att folk överväger en ban. Hade vidare patchning gjorts på förra generationens konsol hade detta inte varit ett lika stort problem. Det projektet är ju tyvärr sedan länge övergivet. Med vidare stöd för hennes spel så verkar dock Nintendo fortsätta att ha vår favorithäxa i sitt potentiella stall med karaktärer, så bli inte förvånad om hon dyker upp igen.

Med samma logik som Ice Climbers så kanske Pokémon Trainer dyker upp ännu en gång. Då Charizard numera slåss på egen hand så kanske detta inte är helt möjligt. Det finns dock en chans att en liknande karaktär skulle kunna dyka upp. Spelet har trots allt möjlighet att leka med flera fighters på en gång ingen.

Utöver våra teorier som baseras på tillgängliga licenser och teknologi så finns det ju redan en massa karaktärer som folk vill se. Både Waluigi och Princess Daisy har fansen tjatat om sedan Melee. Inför förra generationens Smash så fick även Ridley från Metroid en väldigt stark fanbas. Det finns även en massa andra karaktärer från Metroid som skulle kunna passa in – jag kollar på er, hunters från Metroid Prime 3. Från indiescenen har folk slängt fram namn som Shantae och Shovel Knight. Vi får dock se hur mycket av den slutgiltliga rostern som baseras på fan demand.

Super Smash Bros. for Switch kommer släppas senare under 2018.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Öländsk ordvrängare och speldesigner. Tillhör den generation och demografi som växt upp med spel och genom detta haft möjlighet att på nära håll se mediet utvecklas. Slår mig gärna ner med någon form av onlinespel, vare sig det är ett RPG, FPS, MOBA eller MMO. Kan jag spela med, eller i alla fall interagera med andra personer så trivs jag som bäst.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.