Nu släpps musiken till It Takes Two

Kritikerna hyllade Josef Fares och Hazelights senaste spel It Takes Two, Tyvärr har vi på Varvat inte fått möjlighet att stämma in i hyllningskören då vi inte fått tillgång till spelet. Musiken i spelet har fått mycket positiva kommentarer och nu släpps originalmusiken i ett album med 33 spår som stilfullt kombinerar en rad olika genrer, från rock och metal, via club, folk och klassisk musik till avantgardisk konstmusik och blockbuster orkester. Alltihop komponerat av två svenskar. Det skriver utgivaren EA i ett pressmeddelande.

It Takes Two romantisk komedi i spelform, en historia om föräldrarna Cody och May som bestämt sig för att skiljas. För att förhindra separationen förvandlar dottern Rose dem till dockor som utsätts för en serie prövningar i syfte att tvingas samarbeta och hitta tillbaka till kärleken. 

– Musiken till It Takes Two går inte att jämföra med något annat. Varje level, och i vissa fall varje chapter har sin egen stil. Det är ett galet spel och vi testade många riktningar innan vi hittade rätt musikaliskt. Resultatet består av orkestermusik, rock, väldigt magiskt sound med överraskningar, piano, passion, kärlek men också vemod. Det är också en väldigt intressant mix av min och Gustafs speciella stilar.

Kristofer Eng, kompositör och ansvarig för musikens huvudtema. 

Kristofer Eng är tillsammans med Gustaf Grefberg, kompositör bakom spelets spektakulära musik som består av allt från rock och metal, via club, folk och klassisk musik till avantgardisk konstmusik och blockbuster orkester. Varje spelnivå har en unikt producerad musikstil, specialskrivet och komponerat för att passa perfekt in. Duon har också samarbetat med ljudteamet som letts av ljudchefen Philip Eriksson, för att säkerställa den totala ljudbilden. 

Albumet består av 33 låtar och är ett axplock av spelets extrema mängd musik som totalt överstiger tretton timmar helt unik komponerad musik. Huvudtemat är vackert komponerat med seriöst och nedtonat pianostycke som får växa till full orkester i spelets klimax med karaktären Mays debutsång. I övrigt finns en mängd delteman i olika genres som i sig själva skulle hålla för ett eget album.

Bland rösterna i musiken hörs såväl barnkör med bland annat Kristofers egna barn och även Kristofers fru Sania Radjabi som gör mamman Mays sångröst.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.