Nu vet vi äntligen när Soul Calibur VI släpps

Det har varit en rent galen mängd falska rykten om när Soul Calibur VI ska släppas. Nu har utvecklarna dock äntligen satt ner foten och get oss ett datum. De vaggade först in oss i ett falskt lugn med en story-trailer för spelet, som även den är intressant. Det verkar som att de individuella karaktärernas storylines inte sker samtidigt, utan de är istället utspridda över en större timeline där de passar in bäst. De verkar även leka med sin slogan “A tale of souls and swords, eternally retold”, för detta verkar vara samma story, men berättat på ett nytt sätt. Detta inkluderar troligtvis nog med förändringar för att ge denna nya timeline en egen identitet, men mycket lär kännas igen. Det positiva med denna rewind är att alla tidigare karaktärer har möjligheten att återvända. På tal om det: Såg ni Cervantes snabbt flyga förbi på en bild i bakgrunden? Om detta bara är gammal art från tidigare spel är oklart, men det känns som en självklarhet att spökpiraten återvänder så det är nog bara en tidsfråga innan något officiellt sägs.

Men ja, nu trillade vi in på sidospår. Det är ju lätt att göra det när hypen är hög, men vi behöver inte vänta allt för länge. Det nu spikade releasedatumet är den 19’e Oktober, så bara fyra månader bort. PC-spelarna behöver dessutom för omväxlings skull inte vänta. Soul Calibur VI släpps samtidigt för dem som det gör för Playstation 4 och Xbox One.

Öländsk ordvrängare och speldesigner. Tillhör den generation och demografi som växt upp med spel och genom detta haft möjlighet att på nära håll se mediet utvecklas. Slår mig gärna ner med någon form av onlinespel, vare sig det är ett RPG, FPS, MOBA eller MMO. Kan jag spela med, eller i alla fall interagera med andra personer så trivs jag som bäst.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.