Ny Roccat Vulcan AIMO gör debut på Gamescom 2019

Vi har klämt och kännt på Roccats två nya tangentbord, varav ett av dem har en ny mekanism.

I myllret som är Gamescom är det inte bara spel som utannonseras och mjölkas till massorna, även hårdvara av alla slag. Vi hade chans att klämma lite på Roccats senaste tangentbord Roccat Vulcan 121 AIMO och 122 AIMO.

Beskrivning

Föregångaren Vulcan 120 AIMO med Roccats patenterade Titan Switch Tactile-mekanism är det tredje mest sålda tangentbordet i Tyskland inom sin prisklass. Uppföljaren 121 AIMO har en ännu mer slimmar mekanism på 2,8mm för ännu kortare aktiveringsavstånd, sammantaget 30% kortare, kallad Titan Switch Speed. Med tanke på det kortare aktiveringsavståndet har tangenterna ett motstånd på hela 45g för att förhindra oavsiktliga tryckningar. Mekanismen ska rikta sig till gamers ute efter ett så snabbt tangentbord som möjligt.

Roccat Vulcan 122 AIMO har samma mekanism som föregångaren men rockar istället en stilren vit färg.

Roccat Vulcan 122 AIMO.

Respons under fingertopparna

Med enbart en begränsad tid av handpåläggning är det svårt att få ett rättvist intryck av Roccat Vulcan 121 AIMO och 122 AIMO. Men en sak kan jag säga med säkerhet: skillnaden mellan Titan Switch Tactile och Titan Switch Speed är direkt märkbar. Motståndet av 45g på Speed är uppenbart jämfört Tactile som ger efter vid minsta press. Däremot är reaktionen på Speed när du överkommer tryckmotståndet nästan omedelbar, utan att behöva pressa ner hela tangenten.

Sammantaget är mitt intryck att Vulcan 121 AIMO lämpar sig bäst för hängivna gamers som är ute efter att maximera sina förutsättningar. Vulcan är dessutom en serie stryktåliga tangentbord som skall hålla för ihärdigt spelande. Däremot kan motståndet i tangenterna kännas svampiga. Vulcan 122 AIMO som har Tactile-brytaren lämpar sig bättre som ett allt i allo-tangentbord som fungerar utmärkt för gaming och skrivande, då tangenterna ger ett tydligt ”klick” när de når botten. Båda tangentborden ger två typer av respons och båda är knivskarpa. Dock behövs det ingående testing för att få forma en pålitlig värdering.

Roccat Vulcan 121 AIMO.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.