Nya Zelda har fått ett namn och en trailer

Vi har sammanfattat Nintendos presskonferens

Nej, det blev ingen ny konsol som presenterades under Nintendos presskonferens igår. Med vad gör det när vi för första gången får ser gameplay från The Legend of Zelda: Breath of the Wild?

Enligt Nintendo själva så bryter det nya spelet mot en hel del av de tidigare konventioner som förekommit i The Legend of Zelda-serien. Till exempel är fienderna inte lika slumpmässigt utspridda som i tidigare spel. I Breath of the Wild kommer du att upptäcka att visa av dem lever i tillsammans i olika typer av kolonier. En annan nyhet är att Link nu kan klättra. Han kan till och med bestiga höga berg och få en helt fantastisk utsikt.

 Att hitta och besegra fiender är viktigt. Du kan förvisso välja att undvika dem, men om du vill hitta nya vapen bör du ta dig an en del av dem. Mat hjälper Link att få tillbaka förlorade hjärtan och jakt och samlande tycks få en mer central roll än tidigare.

Precis som undertiteln antyder så spelar det vilda en viktig del i detta spelet. Det gäller att ha koll på vädret och temperaturen för det påverkar Links förmåga att överleva i denna enorma värld. Regn och blixtar kan ställa till det rejält för Link.  Det finns gott om platser att söka upp för att hitta skatter, pussel och äventyr. Runt 100 Shrines of Trials väntar på dig och du kan uppsöka dem i vilken ordning du vill. Många pussel har fler än en lösning och det finns gott om hemligheter.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild kommer under 2017 både till Wii U och Nintendos nästa spelkonsol, som går under kodnamnet NX. Båda dessa versioner av The Legend of Zelda: Breath of the Wild kommer att släppas samtidigt.

Pokémon Moon och Pokémon Sun

Pokémon Moon och Pokémon Sun är den sjunde och senaste installationen i serien och förutom nya Pokémon innehåller spelen ett nytt Pokédex och ett nytt spelläge – Battle Royal – som förstärker Pokémon-upplevelsen på alla tänkbara sätt. I dessa äventyr ger sig spelarna av på ett nytt äventyr som Pokémontränare. De kan fånga, slåss mot och byta Pokémon på de tropiska öarna i Alola regionen, som består av fyra naturligt vackra öar och en konstgjord ö.

Pokémon Moon och Pokémon Sun släpps den 23 november.

 Super Mario Collection (amiibo)

Sju nya amiibo i Super Mario Collection kommer att släppas i två omgångar. Rosalina, Wario, Donkey Kong och Boo släpps den 7 oktober och Diddy Kong, Daisy, Waluigi släpps den 4 november.

0 Delningar
Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.