Quark VR utvecklar trådlös HTC Vive

Det bulgariska startup-företaget Quark VR jobbar just nu tillsammans med Valve för att utveckla en trådlös prototyp för VR-headsetet HTC Vive. Resultatet hoppas man kunna visa upp i slutet av året.

Knappt har VR-hypen dragit igång förrän utvecklarna börjar jobba med nästa generation av utrustning. Under en fem månader lång vistelse i Silicon Valley knöt Quark VR kontakter med Valve för att kunna utveckla ett trådlöst headset.

– Vi är oerhört glada att Valve är så öppna för samarbete för att förbättra deras redan otroliga produkt, säger Krasimir Nikolov, VD på Quark VR.

Headsetet kommer att bli trådlöst genom att kablarna kopplas in i en sändare som kan bäras av användaren, exempelvis i en ficka. Sändaren pratar sedan med datorn via Wi-fi.

Vi kan bara konstatera att om VR är framtiden så hoppas vi att den är trådlös.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.