Nytt om Cyberpunk 2077 imorgon – bland annat braindance

Se 25 minuter av nyheter för Cyberpunk 2077, komplett med ny trailer och gameplay.

Imorgon klockan 18:00 bjuder CD Projekt Red oss att delta i Night City Wire, ett onlineevent i vilket nyheter för Cyberpunk 2077 blir utannonserade. Bland annat kommer vi få se en helt ny trailer och nytt gameplay, samt lyssna på utvecklarna berätta om en ny funktion i spelet: braindance.

Du ser Night City Wire på CD Projekt Reds Twitchkanal.

Sändningen blir cirka 25 minuter lång, men ska enligt twitterutannonseringen vara den första. Hur många fler sändningar av Night City Wire som är planerade är osagt men eftersom spelet är försenat till 19 november behöver utvecklaren hålla marknadsföringståget rullande.

Braindance

I Cyberpunks värld (bordsrollspelet) är braindance en slags virtual reality-upplevelse genom nervsignaler. Det påminner om nätet men utspelar sig i en stängt verklighet, utanför nätet. En annan skillnad från nätinteraktion, det vill säga netrunning, är att upplevelsen registreras genom inspelade minnen från en annan person.

En marknad i Pacifica från Cyberpunk 2077.
Cyberpunk 2077, CD Projekt Red.

I Cyberpunk lever en stor del av befolkningen i fattigdom och på grund av det är drömmen om rikedom och makt stor. Detta har skapat en marknad för braindance, där upplevelser, det vill säga minnen, blir en produkt. Att leva ut en dag som multimiljonär eller ta del av iscensatta minnen har skapat en underhållningsbransch och ett beroende av verklighetsflykt hos många. Självklart finns det olagliga upplevelser att tillgå, om man är villig att ta riskerna.

Braindance används även för att behandla cyberpsykoser som kan uppstå när för många implantat blivit installerade i kroppen och uppfattningen av jaget bryts ner.

Hur braindance ter sig i Cyberpunk 2077 får vi se imorgon, men redan i det första gameplay-presentationen 2018 fick vi se Jackie använda braindance för att uppleva V:s möte med Dex (18:30). Troligtvis kommer funktionen möjliggöra många olika typer av inslag i uppdrag och story. Till exempel i utredningar, eller för att uppleva gångna minnen av Johnny Silverhand. Det vore coolt.

Missa inte sändningen imorgon.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.