Nytt verktyg för spelutvecklare – Chimaera

Den nya blockchain-plattformen lovar att vara en stort steg in i framtiden för decentraliserade, autonoma onlinespel.
Sedan succén med kryptovalutor har många försökt sig på att använda denna princip när de utvecklat nya open source-databaser. Men kan spelare tjäna på detta?

Med Chimaera-plattformen används blockchain-modellen för att skapa helt nya metoder för att utveckla online spel och deras universum. Detta ska ge utvecklare större möjligheter. Förra veckan klev plattformen in i förköpstadiet och skaparna bakom lovar att revolutionera in game-funktioner som ekonomier, äganderätt till assets, communityaspekter och t.o.m. PvP.

Chimaera är en stor expansion av idén bakom Huntercoin-projektet som teamet släppte för fem år sedan. Huntercoin var det första fullt decentraliserade MMO-spelet som körde på en blockchain.  Spelare har då kunnat skaffat huntercoins (HUC) genom att spela PvP-spel. Nu erbjuder Chimaera ett gäng verktyg för att skapa DAUs (Decentralised Autonomous Universes).

En ny typ av säkerhet

MMO-spel som körs via Chimaeras blockchain behöver inte servrar. Med Chimaera blir spelkonton ohackbara, assets är helt säkra och trading är fritt från bedrägerier. Utöver detta som kommer in game-ekonomier vara väldigt rättvisa och open source, med både in game-valuta och föremål som spawnar i spelen. Dessa system är helt autonoma och fristående från externa faktorer. Detta gör att spelare verkligen äger sina föremål och sina spelmynt. I kombination med hur Chimaera hanterar transaktioner öpppnar det upp för helt nya ekonomier i spel.

Utvecklare ska också kunna dra fördel av plattformen. Det är redan integrerad med populära spelmotorer som t.ex. Unity och Unreal Engine. Kostnaden för servrar, en av de tyngsta ekonomiska bördorna för utvecklare av onlinespel, är därför helt frånvarande. Utvecklare kommer få en bestämd summa som kan ackumuleras i spelet och sätta prenumerationsavgifter. De kommer även kunna sälja innehåll och delta i byteshandel av assets. Detta öppnar upp för en helt ny modell av att tjäna pengar.

En av de främsta fördelarna för utvecklare är att de kan skapa en spelekonomi som även gynnar spelarna. Det ekonomiska incentivet för spelare kommer kunna bygga en relation mellan dem och utvecklarna. En tillit och lojalitet för spelet som, tyvärr, är lite sällsynt idag.

Vad får vi för tjänster med Chimaera?

  • Real in-game economies with rewards that can easily be translated from digital to real-world value.
  • Absolute and guaranteed ownership of purchased or created assets.
  • Secure, fast and virtually cost-free transactions and payments with no 3rd parties needed.
  • Human Mining with provably fair game assets makes playing video games profitable.
  • Peer-to-peer gaming system, autonomous from 3rd parties.
  • Full ecosystem with a developer hub, community hub, trading platform, multiplayer competitive arena, and more.

Förköp av Chimaera kommer vara under fyra veckor och upphöra den 19:e April.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.