Osäkerheten hög när Crystal Dynamics är tysta om Marvel’s Avengers

Utan någon tydlig information om spelets framtid har intresset för Marvel's Avengers svalnat. Iskallt skulle man kunna säga.

Det har snart gått två månader sedan Marvel’s Avengers släpptes på Playstation 4, Xbox One och PC. Inför releasen och veckorna efteråt, en tid plågat av tusentals buggar och problem var utvecklaren Crystal Dynamics väldigt kommunikativa på sociala medier. Det var något som jag beundrade och som jag lät väga in i recensionen av Avengers. Men studion har sedan dess drastiskt minskat sin kommunikation med fansen.

Den turbulenta releasen av spelet lämnade många fans besvikna och intresset svalnade väldigt snabbt. Det här tror jag inte enbart beror på spelets dåvarande problem, utan snarare bristen av en tydlig framtid för spelet. Sedan releasen har Crystal Dynamics inte sagt ett jota om kommande innehållsuppdateringar. Innehåll som Kate Bishop och Hawkeye är något vi känt till länge, men som helt saknar tidsram. Det senaste vi hörde om end game-aktiviteten var veckorna innan launch. En aktivitet spelare fortfarande väntar på än idag.

Vikten av pågående kommunikation

Det är förunderligt hur spelstudio efter spelstudio måste fucka upp innan de förstår vad som är viktigt för ett live service-spel. Senast var Bioware och Bethesda som behövde lära sig den hårda vägen hur jädra viktigt det är att prata med sina spelare. Det ena spelet har kravlat sig tillbaka med svansen mellan benen, det andra spelar död.

Crystal Dynamics gör ett fruktansvärt misstag i att inte prata med sitt kollektiv, vare sig det är för att säga ”snart” eller ”vi hör er” eller för att berätta om vad som händer. När utvecklaren inte säger ett ord om vad som pågår i utvecklingen då känner sig fans övergivna. Och i ett klimat med hundratals konkurrerande spel finns det ingen anledning hur som helst att naivt invänta livstecken.

Var är du Kate Bishop? Jag tänkte ju att du skulle bli min main…

Vi vet att flera hjältar är på väg (Kate Bishop, Hawkeye, Spider-Man och Black Panther), vi vet dessutom att en ny aktivitet ska leda berättelsen framåt. Dessutom undrar alla var raid-aktiviteten Secret AIM Lab är någonstans. Den enda end game-aktivitet i dag är ett single player horde mode. Sist men inte minst vet vi att vi ska få en tredje bas som knyter allt detta samman. Men just nu vet ingen NÄR NÅGOT av detta kommer.

I dagens pandemi är det ingen konstighet att behöva vänta på något, men när vi inte får ett ord om ifall vi ska behöva vänta eller inte växer frustrationen i samma takt som tilliten minskar. Jag önskar jag fick en anledning att logga in i spelet – för jag tycker det är bra – men när jag inte vet hur framtiden ser ut orkar jag inte vänta. Då grindar jag hellre i något annat spel där målet är tydligt.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.