Pandemin skjuter upp och ställer in Comic Con

Sedan pandemin blev ett faktum i början av året har flera mässor skjutits på framtiden. Nu kommer beskedet att Comic Con Stockholm skjuts framåt i tiden igen och Comic Con Göteborg ställs in helt 2021. Orsaken är fortfarande den osäkra situationen som råder i Sverige och i världen på grund av Covid-19.

I september 2019 kom över 30 000 besökare till Comic Con Stockholm i Kistamässan för att mingla med serietecknare, skådespelare, cosplayers och andra kreatörer. På grund av pandemin flyttades årets edition framåt från september 2020 till mars 2021, med förhoppningen att det då skulle gå att genomföra eventet. Nu står det dock klart att fansen får vänta ända till hösten 2021 innan Comic Con Stockholm slår upp dörrarna till ett färgsprakande Comic Con Stockholm på Kistamässan igen. Det skriver arrangören i ett pressmeddelande.

– Vi har hela tiden hoppats att vi skulle kunna genomföra Comic Con under våren 2021 och jobbat för det. Nu är det så klart jättetråkigt att återigen behöva meddela att vi skjuter fram eventet. Men för att kunna behålla den kvalitet på event vi har, säkerhetsställa en hög dignitet på inbjudna internationella gäster och välkomna tusentals besökare, så är det rätt beslut, menar Christian Kullman, ansvarig för Comic Con i Norden. 

– Vi, våra partners, utställare och inte minst alla besökare skapar det här fantastiska evenemanget tillsammans. Det är en omöjlighet i det läget som råder i världen nu på grund av pandemin.

Förra året hade Comic Con premiär på västkusten, när 15 000 personer kom till Åbymässan för den första upplagan någonsin av Comic Con Göteborg. Succén var ett faktum. Besvikelsen blev därför stor bland fansen när årets upplaga i våras fick ställas in på grund av pandemin och istället flyttas ett år framåt i tiden, till maj 2021. Nu ställs även den upplagan in och ett nytt datum för Comic Con Göteborg är inte spikat.

– Vi vill inget hellre än att komma tillbaka till västkusten för ett lika storslaget Comic Con som premiären 2020. Men som läget är nu med rådande pandemi och en extremt oviss omvärld, så väljer vi att backa hem, innan vi förhoppningsvis kan återkomma till västkusten framöver, avslutar Christian Kullman. 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.