PokéLogg – jag och Dratini

Alla har sin absoluta favoritpokémon. Ash har Pikachu, James och Jessie har Meowth. Bandet mellan tränare och pokémon avgör deras gemensamma styrka. Men valet av pokémon har också en mer själslig betydelse och vilken pokémon som helst matchar inte. Det är ett viktigt val som direkt påverkar en tränares karriär.

Utvecklaren Niantic meddelar nu att nästa uppdatering av Pokémon GO ska introducera ett Buddy-system, där man kan välja ut sin favorit och belönas för att gå med den. Bland annat får spelaren den värdefulla valutan candy, men vilka andra förmåner man erhåller var Niantic inte tydliga med. Förhoppningsvis går det att utveckla pokémonens stats så att man slipper byta ut dem mot starkare.

Sedan Pokémon GO kom har jag ansträngt mig för att fånga och träna min alldeles egna Dratini. Den blåa, ormlika draken är en av de monstren jag genuint tycker om. Jag gillar den enkla designen, mytologin kring dem samt dess evolution till en kramgo version av Charizard. Men Dratini är en relativt sällsynt varelse som inte ligger och väntar på dig längst vattendragen som Staryu och Goldeen. Nej, Dratini och alla dess evolutioner kräver tålamod, ett par rejäla vandringsskor och gärna ett socialt nätverk av spelare.

Det där kommer vara jag och min Dratini när funktionen släpps.

Det där kommer vara jag och min Dratini när funktionen släpps.

Min Dratini hittade jag av en slump en vanlig morgon vid Svandammen i Uppsala. Tillsammans med tre Magikarps och ett par sällskapliga ankor möttes vi. Den var inte särskilt aggressiv eller motstridig, utan såg mest på mig med sina snälla lila ögon. En vänligt skruvad boll senare så var jag och Dratini kompisar – efter ett obligatoriskt hallon som tecken på min välvilja såklart! Nu återstår det bara att träna och ta hand om Dratini, något som blir lättare med Buddy-systemet.

Det är i nuläget osäkert när uppdateringen kommer implementeras, men att utvecklaren visar skärmdumpar tyder på att processen kommit långt. Pokémon GO är i stort behov av uppdateringar då många tycks ha tröttnat på applikationen. Jag hoppas alla hittar sina buddies tills dess.

– Daniel Rydelius, pokémontränare med en ny kompis

Berätta gärna om vilken eller vilka pokémon som är din favorit och varför i kommentarsfälten! Tror du det här är en funktion som kan locka tillbaka spelare?

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.