Pokémon Unite – ny MOBA till Switch och mobila enheter

I dag utannonserade The Pokémon Company i samarbete med Tencent Pokémon Unite, ett nytt MOBA i pokémontappning. Du läste rätt.
Det här är en överraskning.

Vi var nog många som förväntade oss ett nytt rollspelsäventyr när The Pokémon Company gick online tidigare idag för att utannonsera ett nytt projekt de arbetar på. Ingen förväntade sig en MOBA. Ingen förväntade sig Pokémon Unite. Spelet är utvecklat av Timi (en studio under Tencent) och i samarbete med The Pokémon Company för att dra nytta av Tencents kompetens inom genren.

Pokémon Unite är ett strategiskt stridsspel som utspelar sig på en arena, i folkmun kallad MOBA. Gamers bekanta med League of Legends, Heroes of the Storm och DotA vet precis vilket spel Pokémon Unite är. Två lag om fem spelare tävlar om att fånga och inkassera vilda pokémon längst med vägar för att vinna punkter på kartan och slutligen matchen. De pokémon spelarna väljer kan stiga i level, lära sig olika moves och utvecklas – men de har inga typ-övertag utan istället säregna egenskaper.

Om pokémonkollektivet inte var splittrat nog kommer utannonseringen av detta spel – och inte efterlängtade remakes – att ytterligare splittra fansen. Även om det är ur ett företagsperspektiv kan vara gynnsamt att expandera i flera genrer är både valet av MOBA-spel och samarbete med Tencent något som potentiellt kan skapa vilda reaktioner.

Pokémon Unite ska vara lättillgängligt

Pokémon Unite är ett free-to-start-spel vilket innebär att det är gratis att ladda ner men innehåller köpbarriärer alternativt betalda säsonger. Det kommer släppas på både Nintendo Switch och mobila enheter, likt Pokémon Café Mix (som är ute idag) och tillåter cross-play mellan enheterna.

I dagsläget har Pokémon Unite inget releasedatum.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.