Premiumlösning för streamad esport på gång

Sebastian Fuchs, som var med och grundade startuphubben SUP46, har nu lämnat sin tjänst på Stripe för att ta sig an en ny utmaning som affärsutvecklingschef på streamingplattformen Znipe. Där ska han vara med och ta fram den första premiumlösningen för streamad esport, och enligt honom själv är esportentusiaster redo att betala för en tjänst av det här slaget.

Sport, streaming och betting i symbios

På samma sätt som Znipe är beroende av användare av streamingplattformen och spännande matcher att streama, är esporten i sig bunden till sina följare och därigenom i stort behov av att synas via till exempel streaming. Den tredje delen i denna treenighet är bettingen på esport, som kan göra enskilda matcher mer spännande för tittaren och leda till en ökad efterfrågan på streamad esport.

Esport betting ökar lavinartat i popularitet, i takt med att esporten och streamingen av sporten gör detsamma. Bedömare tror att vi inom ett decennium kommer vara lika spända av förväntan att få betta på vilket lag som kommer vinna årets upplaga av League of Legends World Championships som vi kommer vara att få uppleva en vit jul. Det ökade intresset kommer även leda till en större marknad för streamad esport, där Znipe numera är något av en pionjär med sin kommande premiumtjänst.

Sebastian Fuchs resa från SUP46 till Znipe

I mars 2016 lämnade Fuchs SUP46 för amerikanska Stripe – kända för betalningsplattformen med samma namn. Efter att ha varit med och byggt upp den nordiska delen av Stripe, valde han under våren 2017 att lämna sin tjänst för att spendera tid med sin nyfödda dotter.

Under sommaren träffade han Erik Åkerfeldt, medgrundare till Znipe, på startuphubben SUP46. Mötet skedde under ett evenemang som belyste e-sporten samt sportens uppsidor och trösklar. Det visade sig vara ett möte som ledde till att Sebastian Fuchs nu börjar på Znipe som affärsutvecklingschef.

Zipe har höga ambitioner med sin plattform

Znipes plattform gör det möjligt för tittarna att förutom huvudstreamen även streama e-sport i flera olika vyer, bland annat genom att följa på sina favoritspelare eller genom att fokusera på kartan. Enligt Fuchs skapar Znipe därigenom en skräddarsydd upplevelse för esportentusiaster, där varje enskild användare kan följa de sporter och spelare de vill på det sätt de önskar.

Znipe bygger för närvarande upp sin verksamhet och vill ta fram en premiumlösning med betalande kunder. Fuchs ser likt många andra intressenter att esporten har en stor potential. Ambitionen är det inget fel på – Sebastian Fuchs och hans Znipe är fast beslutna att konstruera den bästa streamingupplevelsen i världen för esportentusiaster. Detta ska göras innan betallösningen aktiveras.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.