Presentation av OlliOlli World-studion roll7

Släppdatumet för OlliOlli World närmar sig nu som en ihärdig skejtare i vårväder. Den 8 februari öppnar sig de grindvänliga vägarna till Radlandia på inte mindre än sex format: Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S samt PC. Varvat tog sig en närmare titt på en stängd demo redan i somras, och vi gillade vad vi fick smaka på (vilket var en hel del asfalt, eftersom undertecknad inte är särskilt duktig). En sprillans ny, glittrig trailer finns i sidans huvud, nu när releasen är nära.

Roll7 rullar på

Studion bakom OlliOlli World och seriens tidigare delar heter roll7. Studion är trots sitt unga intryck hela 14 år gammal, men har inte utvecklat sina egna spel förrän 2012 och framåt. OlliOlli från 2014 blev genombrottet för den lilla London-studion och i november 2021 blev de en del av utgivaren Private Division (The Outer World, Hades). Men det finns fler roliga småfakta om roll7 som kan ge oss ett hum och vilka de är och vad som får dem att ticka. Här nedan följer passande nog sju stycken.

  1. Samtliga anställda på roll7 jobbar på distans. Hur logistiken sett ut kan vi bara spekulera i, men studion har levererat flera spel sedan dess – till synes helt utan komplikationer. Det gjorde studion väl förberedda på den nedstängning Covid-19 inneburit runt om i världen, och har bidragit till att OlliOlli World kunnat hålla en stadig utvecklingstakt.
  2. OlliOlli gav studion BAFTA-priset i kategorin bästa sportspel år 2014. Detta pris delas ut av British Academy Film and Television Arts, vilka sedan 2004 delar ut pris även till videospel.
  3. En dryg fjärdedel av utvecklarna har skateboard som intresse. En del skejtade redan innan studion etablerades, medan andra inspirerats i efterhand. Karaktärsillustratören Arthur Tubb skejtade professionellt innan han utvecklade spel, narrativdesignern Lizz Lunney lärde sig under utvecklingen av OlliOlli World – och 3D-miljöformgivaren Alex Williamson bestämde sig för att lägga det hela på hyllan efter att ha ramlat av en bräda under en särskilt kall dag i skejtparken.
  4. Roll7 har gått från 7 till 70 anställda under utvecklingen av OlliOlli World – och vill uppmärksamma läsare att de fortfarande expanderar och uppdaterar jobbsidan löpande.
  5. Studions Slack (vanlig mjukvara för internkommunikation inom distansjobbande företag) är så full av egenhändigt designade emoji att kvalitetsansvarige Dan Gronner fått hålla i en presentation för att förklara dem alla. Den tog femton minuter och inkluderade många, många papegojor.
  6. Anställda på roll7 har totalt 37 dagars betald ledighet på ett verksamhetsår – en överenskommelse som träder i kraft nu i april 2022. Detta inkluderar 26 semesterdagar, tre helstängda dagar över jul samt Storbritanniens åtta bankfridagar.
  7. En hel Slack-kanal används bara till att dela bilder på husdjur. Och den är så fantastisk att jag tog mig friheten att dela lite bilder från den (med tillåtelse, så klart).
OlliOlli World: roll7-anställdas husdjur.
Vägen till denne gamers hjärta går via fantastiska sällskapsdjur – så som Funk, Mika, Min, Indie, Lola, Basil, Éabha och alla andra underbara individer här.

Om knappa två veckor är det alltså dags att rulla bräda OlliOlli World. Jag kommer (antagligen) att suga på det precis lika hårt som i somras – men det är jag helt okej med att göra.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.