Razzia på Starbreeze – en person anhållen

Ekobrottsmyndigheten genomförde i morse en razzia på Starbreeze kontor i Stockholm. En person är anhållen.

Tidigare i morse, onsdag, gick civilklädda poliser och it-tekniker från Ekobrottsmyndigheten in på Starbreeze kontor på Regeringsgatan och beslagtog datorer och handlingar. Räden följer misstankar om grova insiderbrott. En bostadsrazzia gjordes dessutom i samband med tillslaget på företagets kontor.

En person är anhållen misstänkt för grovt insiderbrott, säger chefsåklagare Thomas Langrot till Expressen.

Payday 2, Starbreeze 2013.

Tidigare i veckan utannonserades det att Starbreeze ansökt om företagsrekonstruktion efter att dess VD avgått.

I ett pressmeddelande på Starbreeze officiella hemsida skriver de att “bolaget som sådant inte är föremål för någon misstanke” och att företaget samarbetar med Ekobrottsmyndigheten. Händelsen påverkar inte bolaget eller den pågående företagsrekonstruktionen.

Starbreeze aktie föll 7 procent efter att händelsen blev känd.

 

Vad tycker du?

2 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.