Retrogathering tillbaks i slutet av januari

Bjuder bland annat på SM i Pong

Retrogathering är en mässa för klassiska tv- och datorspel som äger rum i Västerås. Vanligtvis sker mässan på hösten, men i år behöver du inte vänta så länge för mässan återkommer nämligen redan den 31 januari i form av Retrogathering 2015 Winter Edition! Vad passar bättre än att värma sig med gammal härlig elektronik och pixliga spel när kylan piskar på utomhus?

Vi fortsätter slå besöksrekord och intresset för retrospel är större än någonsin så vi beslutade att göra en till mässa.
Anders Carlsson, projektledare för arrangörsgruppen av Retrogathering

För att skilja sig så kommer Winter Edition att koncentrera sig mer på marknadsdelen med ännu ett rum dedikerat åt försäljning. Hela 50 bord för försäljning innebär ett stort utbud med klassiska tv-spel och datorer, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Den större marknadsdelen innebär att det inte blir några föreläsningar. Dessa återkommer tillsammans med de svenska mästerskapen i Pong som sedvanligt hålls på höstens Retrogathering. Däremot blir det tävlingar med vintertema: Elitserien 95 som nyligen firade 20 årsjubileum, Ice Climber i samarbete med SNDB.se samt high score-tävling i Olympic Skier.

I vanlig ordning kan man även testa datorer och tv-spel från 70-talet och framåt, såväl populära favoriter som några av de mer sällan sedda formaten, för att betona vilken oerhörd bredd som en gång fanns på marknaden, en tid när det snarare än fem samtidiga format handlade om 10-20 olika att välja på. Mot slutet av dagen kommer även en auktion att hållas.

Läs mer om programmet, tider och priser på mässans hemsida.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.