Roccat Burst Pro – ny råtta med optiska klick

Burst Pro har Roccats nya optiska Titan-brytare för ännu snabbare och hållbarare klick. Kan ditt finger hänga med?

Roccat har nyligen utannonserat två nya spelmöss i en ny produktserie, Roccat Burst Pro och Roccat Burst Core. Medan Burst Pro är en evolution av den fantastiska spelmusen Roccat Kain (recension här), med ny fräsch optisk brytare, är Burst Core en enklare, mer ekonomisk mus.

Roccat Burst Pro släpps den 30 oktober med ett rekommenderat pris på 649 SEK.

Burst Pro är Roccats första precisionsmus för gaming med Titan Optical-brytare, samma teknik som i den nya serien Vulcan-tangentbord. Brytaren ger inte bara en galet kort responstid, utan ökar även mekanismens livslängd avsevärt. Enligt Roccat själva är den optiska brytaren 100 gånger snabbare än mekaniska möss och ska klara 100 miljoner klick. Sensorn är Roccats patenterade Owl-Eye-sensor som har 16.000 DPI.

Utöver det har Burst Pro utrustats med en ny typ av sladd som ska vara ännu lättare och mer följbar än dina vanliga flätade sladdar. Fötterna på musen är värmebehandlade sulor för att ge bästa möjliga glid från början, utan flera timmars… förspel. Andra sulor behöver du vanligtvis nöta ner lite innan de blir riktigt följsamma. Med Roccat Burst Pro får du glidet direkt ur lådan så att säga.

Skalet är supersexigt, med ett genomskinligt tak och ett hexagonmönster för musens AIMO-belysning. Roccat Burst Pro är bland deras lättaste möss någonsin på bara 68 gram, utan att göra musen full av hål. Roccat menar att konkurrenternas ihåliga skal inte bara är ”fusk” utan även samlar damm och smuts och har istället utvecklat ett plast som är både snyggt och lätt. Musens form är symmetrisk och ergonomisk.

Du kan läsa mer om Roccat Burst Pro på den officiella hemsidan, men vi har sammanställt väsentliga specifikationer nedan.

Specifikationer

Roccat Burst Pro använder en USB 2.0 anslutning och behöver internetanslutning för att installera och uppdatera drivrutiner – något som du vill göra för att mjukvaran som läser de optiska signalerna ska kunna bli optimerade med tiden. Musen fungerar till Windows 10, 7 och 8.

ROCCAT® Owl-Eye optical sensor with 16000dpi
Based on PMW3389
Adjustable lift-off distance
50G acceleration
400ips maximum speed
Mouse acceleration: no
Angle snapping: on/off
ROCCAT® Titan Switch Optical
100 million click life-cycle
On-board memory
AIMO illumination – RGB Backlighting and LED lighting effects
ROCCAT® Swarm software suite
ROCCAT® Easy-Shift[+]™ technology
1.8m flexible cable
Height:3.87 cm
Width:5.80 cm
Length:12.00 cm
Weight:68 g

Roccat Burst Core

Den andra musen Roccat utannonserar är den mer ekonomiska Roccat Burst Core som har annan teknologi än storasyskonet Pro. Klickmekanismen är fortfarande Titan Optical, vilket håller samma nivå som Pro, däremot är sensorn halverad till en PixArt på 8500 DPI. Musen skiljer sig också på sladden och mustassarna som är Roccats standard. Däremot är Core lika lätt som Pro på bara 68 gram.

Roccat Burst Core.
Roccat Burst Core.

Även om Burst Core är utan premiumfunktioner som AIMO-belysning, värmebehandlade tassar och mjukare sladd är den största och mest avgörande nedgraderingen bristen av Owl-Eye-sensorn. Baserat på mina tester med tidigare möss från Roccat är Owl-sensorn en otroligt pålitlig och precis sensor som du nästan vill ha om du planerar att spela precisionsbaserade spel som förstapersonsskjutare eller realtidsstrategispel. Du får visserligen den optiska brytaren, men utan en sensor som matchar klickens kvalitet är mitt intryck att du bara köper halva musen. Men å andra sidan köper du den för halva priset.

Roccat Burst Core släpps den 16 november till det rekommenderade priset 349 SEK.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.