Roccat presenterar ny brytare och nya Vulcan-tangentbord

Tre nya tangentbord, två med den nya optiska brytaren. Alla med AIMO.

Roccat har avslöjat sin nya Titan Optical-brytare och tre nya tillskott i Vulcan-tangentbordsserien. Titan Optical är en brytare som använder den mekaniska känslan gamers är vana med, men gifter det med den oanade precisionen av en optisk brytare. Tillsammans med firmware som läser in trycket omedelbart är den enligt Roccat upp till 40 gånger snabbare än andra mekaniska tangentbord. Den optiska brytaren ska hålla dubbelt så länge som en mekanisk brytare, upp till 100 miljoner knapptryck!

Titan Optical-brytaren debuterar på Roccats nya Vulcan-tangentbord Vulcan Pro och Vulcan TKL Pro. Vulcan TKL har inte Titan Optical-brytaren.

2018 avslöjade Roccat sitt första mekaniska Vulcan-tangentbord, med Titan Tactile-brytaren. Det följdes av Titan Speed-brytaren på Vulcan 121 2019, som vi recenserade och älskade. Roccats nya Pro-modeller med Titan Optical-brytare lovar ge ett övertag mot mekaniska- och membrantangentbord. Och teoretiskt reagerar de i ljusets hastighet – så länge mjukvaran och anslutningen matchar hastigheten.

Roccats nya Vulcan-tangentbord

Vulcan Pro, Vulcan TKL Pro och Vulcan TKL kommer börja säljas i utvalda butiker i Sverige den 30 oktober, med rekommenderade priser på 1799 SEK, respektive 1799 SEK och 1399 SEK. 

Du kan läsa mer om tangentborden på Roccats hemsida.

  • Vulcan Pro är ett fullstort tangentbord med samma snygga prisbelönta design som Vulcan 121 (vinnare av iF Design 2019) och är utrustat med Titan Optical-brytare, som ersätter de traditionella mekaniska brytarna och ger tangentbordet ännu snabbare svarstid och längre livstid. 
  • Vulcan TKL Pro saknar sifferknappar till höger och är lite mindre. En löstagbar USB-C-kabel ingår och tangentbordet har stöd för AIMO-belysning. Likt de andra Vulcan-varianterna har det ett spelläge där man kan ställa in makron till sina favoritspel.
  • Vulcan TKL, som släpps senare, är mindre versioner av de prisbelönta mekaniska Vulcan-tangentborden. Det kommer finnas två versioner, en med Titan Tactile-brytare och en med Titan Speed-brytare.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.