RPG möter musikspel (igen); det här är Everhood

I Everhood spelar du som trädockan Red som just vaknat efter en väl tilltagen tupplur. Han märker snart att en dvärg stulit hans arm medan han sov och måste nu resa mellan de existentiella planen, Everhood, för att fånga rätt på den. På vägen måste Red slåss mot diverse udda motståndare (en banjospelande groda, en självmedveten bankomat och en nästan naken knekt, för att nämna några) i dansdueller.

Bakom Everhood ligger den nya Stockholmsbaserade studion Foreign Gnomes, som består av duon Chris Nordgren och Jordi Roca. De har en uppdaterad utvecklingsblogg ni kan finna här. På spelets officiella hemsida (och Steam) finns även en demo för den nyfikne.

Everhood är inte det enda spelet på G som blandar genrerna musik med rollspel. I höstas fick vi en demo av spelet Nocturne (kallad Nocturne: Prelude) som även det satsar på en pixellook. Everhood har dock ett släppdatum i år. Den 4 mars släpps det till PC och Nintendo Switch med en prislapp på cirka 100 kronor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.