Sea of Thieves får sitt tredje event – utspelar sig under havets yta

Strömmarna har avtäckt farliga fornlämningar från havsfolket och det är upp till dig och andra pirater att städa upp på havets botten.
Samla din besättning och förstör relikerna! Och glöm inte att hålla andan!

De exploderande skeletten har dragit sig tillbaka för att ge plats åt ett nytt hot i Sea of Thieves – förhäxade undervattensstatyer! Det nya äventyret och tidsbegränsade eventet heter The Sunken Curse och introducerar nya anledningar att utforska havsbotten och reven runt öarna. Havsfolket har lämnat förhäxade statyer som du och din besättning kan vandalisera för lite fina belöningar – och med fint menar jag såklart blöta kläder besmyckade med havstulpaner.

Statyerna finns i tre variationer, safir, rubin och smaragd och kräver olika antal pirater för att ha sönder. De allra starkaste statyerna kräver dock inga fler än fyra pirater. Enligt Rare själva ska en besättning på fyra pirater kunna röja runt på havet i jakt på statyer utan inblandning med andra besättningar, men självklart kan två besättningar samarbeta. Men det är inte så lätt som det låter, statyerna ger ifrån sig en skadande kraft mot de pirater som kommer för nära och de återställer sig själva om man lämnar dem intakta – så ta med det tunga artilleriet!

Eventet utökar också antalet skatter i naturen, mer specifikt under vattnet. Numera kan du stöta på skattkistor, dödskallar och andra värdefulla ting när du simmar runt under havet, så håll utkik efter allt som glimmar!

Badkläder

Designen är inspirerad av sjöfarande entreprenörer och de mystiska sjöjungfrurna. Väldigt yaharr.

Klädkollektionen som eventet erbjuder heter The Wailing Barnacle och innehåller en stilig hatt, elegant klänning och en moden rock, alla pyntade med de vackraste blommorna på havet: sjötulpaner. En tatuering säljs i samband med dessa, men är ett permanent tillskott hos utposternas återförsäljare, till skillnad från eventkläderna som är på tillfälligt besök.

För att underlätta samarbete mellan rivaliserande pirater kan nu besättningar hissa en ny flaga som signalerar att de vill göra äventyr tillsammans: Bilge Rat Flag. Låt råttan leda vägen till gemensam vinst, eller till förräderi, vem vet. Ni är ju pirater trots allt!

Vardagligt underhåll

Som sig bör med dessa event tillkommer det en drös med förbättringar och tillfixade problem. Bland annat tar inte längre besättningar skada av att deras skepp ruckar under slaget från kanonkulor. Uppmärksamma spelare noterar även att laddningsskärmarna har skiftat ton och representerar ett slags nyhetsflöde för Sea of Thieves där de senaste händelserna och föremålen presenteras informativt. Själv är jag glad över den nya animationen på piraten i lobbyn.

För en mer detaljerad lista på patch 1.1.6 kan ni segla över till Sea of Thieves officiella hemsida.

The Sunken Curse eventet varar fram till maintenance den 25 juli.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.