Släppdatum för Super Mario-LEGO: 1 Augusti

Mamma Mia med Knuff.

Nintendo och LEGO har inlett ett samarbete som nu varit i görningen sedan åtminstone 2016. Frukten av samarbetet, ett antal set med Super Mario-LEGO, utannonserades för en dryg månad sedan med en video fylld av tillfredsställande klick-ljud när alla bitarna föll på plats. Och nu har vi äntligen fått ett fastställt släppdatum för klossfesten: 1 augusti i år.

Det är tre paket som släpps den 1 augusti: Startpaketet Mario Starter Course som kommer att kosta cirka 60 euro, Piranha Plant Power Slide Expansion Set som får ett rekommenderat pris på 30 euro samt Bowser’s Castle Boss Battle Expansion Set för cirka 100 euro. Förbokningar ska i skrivande stund snart vara öppna.

Samarbetet mellan LEGO och Nintendo är alltså minst lika mycket ett brädspel som en byggsats. Mario-figuren kommer att vara utrustad med Bluetooth-teknologi och kunna interagera med en app som LEGO Group släpper i samma veva. Denna app kommer även att kunna hålla reda på poäng, ge instruktioner och uppmuntra till att bygga om själva banan med dessa.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.