Sling a Kitty och Carpet Kitty från PocApp Studios

Som småbarnspappa med en sexåring i handen var det otroligt svårt att hitta något intressant för de yngsta av gamers på mässan. Det fanns inga hoppborgar, ingen Nintendohörna (sad face) och inget ritbord. P3 Spel från Sveriges Radio hade pixelbygge med Lego och pärlplattor, men när det kom till spel var det öken.

Räddningen fanns tack och lov i PacApp Studios bås, där de visade upp sina två spel Sling a Kitty och Carpet Kitty. Det första lånar Rovios fågel- och grisspel men utvecklar den med egna idéer och kluriga mekaniker. Capet Kitty är istället mer nyskapande. I en slags endless runner ska spelaren hjälpa en destruktiv katt att hoppa från matta till matta (som av någon anledning hänger på en vägg) medans denne sakta glider nedåt med klorna etsade i tyget. Poäng samlas genom att plocka mynt, utföra combos, samt att hoppa av mattorna i sista sekund. Det är svårare än du tror.

Båda spelen har en lättsmält charm som påminner om tecknade filmer från 90-talet. Det är liksom sött utan att vara kladdigt. Stora som små lockades till att försöka slå mässrekordet, fast det är snarare troligt att de är beroendeframkallande.

”Är du klar snart? Får jag pröva”, frågade jag mitt barn där jag stod lutad över henne.
”Snart, bara en gång till.”

Sling a Kitty är free-to-play och finns ute nu på App Store och Google Play. Carpet Kitty släpps inom den närmsta framtiden.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=3Y9UBe-vook

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.