SnapMap låter spelare bygga egna banor i Doom

Onslaught är en av alla de spellägen som följer med Doom. Skapade av utvecklarna via SnapMap, spelets lättanvända editor som låter dig skapa egna banor och galenskaper.

I Onslaught kan fyra spelare samarbeta (medan de slåss om tillgångarna) för att stoppa våg efter våg av gradvis tuffare fiender. Mellan varje bana teleporteras spelarna till en butik där de kan köpa bättre vapen och uppgraderingar inför nästa våg av ond bråd död. Det är i köpläget man kan passa på att lägga upp strategier för kommande våg. En kanske tar ett combat shotgun och städar bort demoner på själva banan, en annan byter ut maskingeväret mot ett raketgevär och tar hand om de tyngre motståndarna,
en tredje skyddar utgången och en fjärde offrar lite credits för att slänga upp sköldar för att leda bort och tunna ut horderna av demoner.

Doom

Grova drag av bandesignen i SnapMap

Tom Mustaine, Verkställande Direktör på Escalation Studios, visade testspelarna hur banan var byggd och trots ett lätt förvirrande och överväldigande första intryck ska det inte vara svårt att bygga en egen bana. Det som precis spelades tog inte mer än en dag att sätta ihop. Med Doom får du nu chansen att skapa, skjuta och dela dina skapelser och det är som är charmen med SnapMap. Det tar några minuter att ta sig igenom introduktionen, men så snart den är klar är det fritt fram att börja bygga sadistiska, fantasifulla dödszoner att se andra spelare bli skrämda, förbannade och framförallt underhållna av. Du kan skapa banor för en till fyra spelare. Du kan bygga pussel, utmaningar, skapa musik, galna fällor – I princip allt du kan tänka dig. Lite som Mario Maker, fast med mer inälvor och demoner.

 

Tom Mustaine utvecklade SnapMap med sitt team i samarbete med ID Software. Det här är en dröm som går i uppfyllelse för honom. ”Med SnapMap får du möjligheten att skapa något helt från början” säger Mustaine. ”Du behöver inte vara en bandesigner eller läsa en massa instruktioner för att kunna bygga en bana. Du kan i princip slänga ihop något på tio minuter!” fortsätter han.

Eller som Marty Stratton, Dooms exekutiva producent, säger: ”SnapMap är som lego – Vi ger er legobitarna och låter er skapa vad ni vill.”

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.