Snart släpps Yo-Kai Watch i Sverige

Se till att samla dem alla. Vart har vi hört det förut?

Nintendo meddelar att den Japanska succén Yo-Kai Watch kommer till Sverige den 29 april.Bakom spelet står den japanska utvecklaren Akihiro Hino från LEVEL-5 Inc. med Nintendo som utgivare. Över 10 miljoner exemplar Yo-Kai Watch har hittills sålt världen över. I slutet av april får vi i Sverige veta vad all uppståndelse handlar om.

Yo-Kai Watch utspelar sig i staden Springdale där mystiska krafter ställer till mängder av vardagliga problem. Olyckor inträffar och invånarna upplever olika jobbiga saker, som att konstant känna sig hungrig eller en obekväm lust att behöva köpa nya saker hela tiden. Orsaken till alla dessa problem visar sig vara varelser som kallas för Yo-Kai. De ser ofta charmiga och roliga ut, men ibland ser de också väldigt konstiga ut. Gemensamt för dem är att de ställer till problem och att de är väldigt svåra att upptäcka. Ditt uppdrag är att hitta dem och försöka bli vän med dem. I många fall har dessa Yo-Kai sina egna problem som de behöver hjälp med. Ett exempel på en Yo-Kai är Jibanyan,  en övergiven katt som gillar att slåss med lastbilar för att imponera på sin gamla ägare. En annan Yo-Kai är Komosam som behöver hjälp med att hitta sin försvunna bror.

 Att samla ihop ett mäktigt team av Yo-Kai är en viktig del av detta spel, men det är minst lika viktigt att tänka strategiskt. Olika Yo-Kai har olika unika förmågor, som kallas för Soultimate Moves, som kan ha stor påverkan på en strids utfall. Se också till att använda olika föremål för att hålla dina Yo-Kai i gott skick.  Om du har en vän som spelar Yo-Kai Watch kan ni dessutom låta era bästa team möta varandra i en fight.

Yo-Kai Watch är förutom en spelserie också en tecknad tv-serie. Den kommer sändas i Sverige på Cartoon Network med premiär någon gång mellan april och maj i år.

Utan att ha spelat spelet får vi känslan av att Yo-Kai Watch är ett resultat av en kärleksrelation mellan Mega Man, Pokémon och Tamagotchi. Vad tror ni?

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.