Sommarspecial: Terminators intåg i spelvärlden

Terminator fyller 40! Robert har gjort en liten odyssé över några spel som hängt med den ikoniska mördarroboten i fyra årtionden. Läs, minns och njut!

I år är det fyrtio år sedan den första Terminator-filmen släpptes. James Camerons lågbudgetrulle satte standarden för kommande sci-fi-filmer med humanoida robotar som huvudpersoner. Filmsuccén till trots dröjde det inte länge innan spelbranschen ville ha sin beskärda del av kakan och släppte spel till höger om vänster baserade på filmerna. Här ett axplock av dem rangordnade efter releaseår.

Terminator 2: Judgement Day (1991 – Amiga/Commodore 64/ZX Spectrum)

Det första ”riktiga” Terminatorspelet som släpptes efter uppföljaren Terminator 2: Judgement Day. Här får spelaren chansen att kontrollera Arnie himself i ett side scrollande-äventyr. Bökig och trög styrning av karaktären var det enda jag minns från den tiden när spelet testades hos en skolkamrats Amiga-burk under mellanstadiet.

Terminator: Future Shock (1995 – MS-DOS)

För drygt trettio år sen fanns ett operativsystem vars namn var MS-DOS. Mången äldre gamer har säkert erfarenhet av minst ett spel som fanns att tillgå via MS-DOS. En udda fågel i den samlingen var Terminator: Future Shock som erbjöd upplevelsen att kämpa mot maskinerna i ett dystopiskt Los Angeles. Det var platt, kantigt men fixade att leverera en hyfsad god upplevelse enligt den tidens standard.

Terminator 2: Judgement Day (arkadversionen)

Back in the days var arkadhallarna ett högst levande forum för spelnördar att göra sig hemmastadda i. Det fanns alltid något att välja på kring det stora utbudet som fanns då. Terminator var inget undantag. Självklart skulle Plåt-Niklas krämma sig in i utrymmet med en arkadversion. Resultatet blev så här:

0 Delningar
Sida 1 av 2Nästa

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.