Sony State of Play februari 2021 – en sammanfattning

Sony höll en State of Play-presentation sent igår kväll (den 25 februari). För de som likt många av oss helt missade denna (eller helt enkelt hade somnat för natten) kommer här en kort sammanfattning. Sändningen innehåll en blandad kompott av nya och gamla nyheter med en viss fokus på nyheter som släpps i år. Vill du slippa spola i sidhuvudets presentation har vi en trailer ovan varje inlägg i listan.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time får exklusiva funktioner på PlayStation 5 när det når konsolen den 12 mars. Dessa inkluderar DualSense-kontrollens haptiska feedback, snabbare laddningstider och 3D-ljud (för kompatibla headsets). Sparfiler från PS4-versionen går att överföra till denna uppgraderade version.

Returnal är en tredjepersonsskjutare med roguelike-element och rejäla Lovecraft-vibbar. Sändningen innehöll en hel del actionrelaterat videomaterial från titeln. Vi behöver heller inte vänta särskilt länge; Returnal når PlayStation 5 den 30 april.


Knockout City är ett kaotiskt parti spökboll (nåja, nästan) som dök upp redan i förra veckans Nintendo Direct. Det släpps den 21 maj.

Sifu kan vara allt från en brawler till ett storydominerat open-world-spel. Det enda som är säkert är att du nitar snubbar i det på löpande band. Vi fick inget releasedatum annat än ”2021” och Sifu kommer till både PlayStation 4 och PlayStation 5.


Från utvecklarna av Hyperlight Drifter fick vi se Solar Ash. Spelet ser ut som ett ”Shadow of the Space Colossus” med en hint av Haven. Det kommer till båda aktuella PlayStation-konsoler.

Five Nights at Freddy’s: Security Breach visade upp lite gameplay.


Oddworld: Soulstorm fick en hyfsat lång presentation. Spelet släpps den 6 april och kommer vara gratis för PlayStation Plus-prenumeranter på både PlayStation 4 och PlayStation 5.

Kena: Bridge of Spirits ser helt fantastiskt ut. Vi får dessvärre vänta lite längre på det, till den 24 augusti.


Deathloop har fått en ny titellåt och ett släppdatum bekräftat: 21 maj.

Final Fantasy VII Remake får en uppdatering med namnet Intergrade. Uppdateringen verkar bara gälla för spelet på PlayStation 5, men ser också till att du kan använda din tidigare sparfil om du redan äger spelet på PlayStation 4. Presentationen satte också strålkastarljuset på lite grafiska förbättringar som uppdateringen för med sig för PS5-ägare. Ska undertecknad vara helt ärlig är det inte odelat positiva förändringar, men det är intressant att se sida vid sida.

State of Play februari 2021 var överlag inget att ligga sömnlös över. Oavsett är det betryggande att Sony inte glömt bort sin närvaro online. Det är också svårt att förneka dragkraften i Kena, Solar Ash och Returnal. 2021 ser ut att bli ett fenomenalt spelår även för PlayStation-ägare, helt enkelt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.