Soul Calibur VI är på väg!

Soul Calibur VI. Nej, det är inte ett skämt. Efter allt för många år, samt den sura eftersmaken från Soul Calibur V, så får vi äntligen ett nytt tillägg till serien. Jag kan inte tala för andra, men jag har sedan trailern släpptes suttit och vrålat som en galning av ren hype. Man kan direkt se en del positiva förändringar. Först och främst ser Sophitia, som gör ett välkommet återbesök, och Mitsurugi avsevärt mycket yngre ut. Sophitia verkar dessutom ha en outfit som tar element från de kläder hon hade i Soul Edge och Soul Calibur 1. Är detta ett medvetet designval kan man spekulera om att serien gör ett tidshopp bakåt. Även berättarröstens ”History hides more than one truth” verkar skvallra om en alternativ timeline.

Det finns ett ton med olika leaks som skvallrar om att många andra spelarfavoriter kommer återvända. Nämnvärda exempel är Nightmare, Kilik och Zasalamel. Tänk dock på att detta bara är rena spekulationer så ta det med en nypa salt. Något som vi faktiskt vet med hundraprocentig säkerhet är dock att Soul Calibur VI introducerar ett nyt sätt att parera attacker. Detta demonstreras tydligast av Sophitia i trailern och heter Reversal Edge. Tanken är att detta ska låta spelare snabbt väva mellan anfall och försvar. Det ser dessutom grymt häftigt ut.

Soul Calibur VI kommer släppas på Xbox One, Playstation 4 och dessutom på PC, vilket är en välkommen nyhet. Releasen är inte satt i sten utöver ”Någon gång under 2018”, men vi på Varvat kommer hålla er uppdaterade. Tills dess kan vi ställa en fråga:

Does your soul still burn?

Öländsk ordvrängare och speldesigner. Tillhör den generation och demografi som växt upp med spel och genom detta haft möjlighet att på nära håll se mediet utvecklas. Slår mig gärna ner med någon form av onlinespel, vare sig det är ett RPG, FPS, MOBA eller MMO. Kan jag spela med, eller i alla fall interagera med andra personer så trivs jag som bäst.

Vad tycker du?

2 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.