Soundtracksöndag: Coronakviss, del 1

Karantäntider kräver kreativa lösningar

För snart ett år sedan samlade jag ihop en klick på fyra personer i kompiskretsen. Vårt mål var att tillsammans börja spela lite fler samarbetsspel på fyra pers, och samtidigt få in en rolig ny rutin i våra liv. Vi träffades hemma hos en av oss (oftast mig) och hann springa genom sådana höjdare som Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara, Lara Croft and the Temple of Osiris och Roving Rogue. Sedan kom Corona och pajade allt.

Virustiderna har nu pågått i ett par månader, och det rekommenderas fortfarande starkt att man undviker sociala sammankomster även i små grupper. Eftersom vi i vårt sällskap inte anser oss veta bättre än dessa rekommendationer, håller vi oss till dem och har fått bli mer kreativa. I stället för de fysiska mötena träffas vi numera i Discord ungefär en gång i veckan. En av våra favoritaktiviteter på servern har blivit att inför varje möte förbereda ett eller flera musikkviss. Sedan mars månad har vi fått ihop en hel drös av dessa. Så varför inte dela med sig av det goda?

Soundtracksöndag har varit rätt så tyst ett tag nu. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att få liv i serien igen än en social lek – så här kör vi!

Coronakviss: Del 1

Min katt Furrina får pryda detta första spelmusikkviss. Jag skapade det som syns i mars, vilket redan känns som en halv evighet sedan. Kvisset består av 24 låtar från olika spel utan något som helst gemensamt tema. Varje låt spelas i ungefär 30 sekunder innan nästa tar vid.

Här finns inget att vinna utom äran och cirka 12 minuter av riktigt bra spelmusik. De rätta svaren står därför redan på nästa sida i denna artikel. Har du några tips, lite feedback eller bara vill skriva av dig lite finns kommentarsfältet till förfogande undertill. Lycka till så ses vi för ett nytt kviss nästa vecka!

Sida 1 av 2Nästa

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.