Soundtracksöndag: Mitt bröllopssoundtrack

Jag är numera nygift. Den 17 juli i år förevigade jag och min fru (det låter fortfarande främmande att säga) vårt åtagande för varandra i en dag som jag kommer att se tillbaka på med varma känslor i hela min varelse.

Sliskromantik åsido så gifte vi oss med ett bröllopssoundtrack av (bland annat) spelmusik utspritt i bakgrunden. För inte skulle väl jag kunna gänga mig utan att ha med åtminstone några speltoner, heller. Denna soundtracksöndag är tillägnad mitt bröllops egen lilla spellista, komplett med lite bilder för att hugfästa vår speciella dag.

Ceremonin

Jag hade en dröm om att hyra in en stråkkvartett att spela under processionen när vi gick in på venyn. Den drömmen blev kortlivad när jag insåg i vilken prisklass dessa befann sig. När det gällde vilken musik de skulle spela var jag heller inte helt säker på vad jag hade i åtanke och vad min trolovade skulle hålla med om. Här briljerade hon dock. Efter en synnerligen tursam vända på Facebook Marketplace fann hon en harpspelare, vilket mycket bättre passar ett utomhusbröllop. Harpspelaren var både duktig och lyhörd och spelade två låtar under vår ceremoni: en under processionen och en efter förkunnandet.

Som processionslåt valde vi en gemensam favorit: Everything’s Alright från spelet To the Moon (sång och musik av Laura Shigihara). Steget från piano till harpa blev riktigt fint och gav ett väldigt sagolikt, gemytligt intryck till ceremonin enligt de inbjudna. Kanske hjälpte valet av skådeplats, som var brunnsplatsen i Sofiero Slottsträdgård. Det var mest sällskapet som hörde harpan spela; ingången från var sitt håll gjorde att jag tyvärr knappt hörde harpan förrän vi var framme.

Efter förkunnandet började skaran gäster mingla till tonerna av Fefontänen från Zelda. Jag har sett bröllop där titelmusiken från just Zelda använts som processionsmusik och blev väl lite inspirerad att ha något litet stycke till medan folket skingrades och började röra sig mot mottagningen, som skulle ske på annan ort.

Första dansen

bröllopssoundtrack: en vals i görningen.

Mot solnedgången bjöd jag och min fru upp till dans. Som traditionen förtäljer hade vi valt en vals. Vi hade även gått en kurs och stirrat genom ett par timmar YouTube-material, så vi var ju praktiskt taget experter nu. Valet på låt var helt mitt initiativ; jag har länge velat att min bröllopsdans (om jag skulle ha en) skulle vara till tonerna av Kometobservatoriet från Super Mario Galaxy. Valet föll på den tredje versionen, alltså den som är fullt orkestrerad och spelas när Rosalinas och Lumas observatorium är mer eller mindre helt återställt.


Vi hade med inspiration från sagt YouTube-material kommit på en egen koreografi till det drygt två minuter långa musikstycket. Let’s Dance:s Tony Irving hade nog inte gett oss några större ovationer, men dansen gick – precis som hela dagen i stort – precis som det var tänkt.

I början av Covid-19-pandemin gjorde jag ett musikkviss med vals som dolt tema. Det må kännas högtidligt och aningen pretentiöst, men taktfastheten ger musik med fantastiska effekter. Lyssna gärna på kvissen här; länkarna lever ännu.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.