Soundtracksöndag: SNES – de tio bästa soundtracken

Robert gör återigen en nostalgisk tillbakablick till sitt kära 90-tal. Den här gången är det ljudmonstret SNES som står i centrum. Här koras de tio bästa soundtracken från SNES-eran.

Ljudet är en viktig komponent i spel. Utan det skulle spelen vara tråkiga och livlösa. Ljudet signalerar händelseförlopp, känslor och attityd. Av alla konsoler jag spelat de senaste tjugofem åren är det en som sticker ut från mängden – Super Nintendo Entertainment System (SNES).

Orsaken är enkel: dess mirakulösa SPC700-ljudchip. Tack vare tekniken kunde spelen ösa ut soundtrack värda att dö för. Ljudet var mäktigt, bombastiskt och skämdes inte när tonerna klingade ut från högtalarna. Det var en upplevelse att sätta på ON-knappen och låta insupa akustiken som tog i ända från tårna.

Konkurrensen till trots står sig SNES sig fortfarande som kungen på ljudtronen. Här listar jag några personliga favoriter från den eran. Lyssna och njut!

1. Super Probotector – Neo Kobe Steel Factory

2. Star Fox – Corneria

3. Donkey Kong Country – Aquatic Ambience

4. Donkey Country 2 – Mining Melancholy

5. Castlevania Dracula X – Bloodlines

Sida 1 av 2Nästa

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.