Spana in nya Atariboxen – Atari avslöjar fler detaljer

För den som trodde att Atari var ute ur leken på konsolfronten får gott tänka om. Nyligen släppte bolaget mer information om sin kommande retrokonsol Ataribox. Ataribox är influerad av den äldre Atari 2600 som såg dagens ljus under slutet av 70-talet. Det var den första spelkonsol som hade utbytbara spelkassetter istället för ha dem inprogrammerade som var standard back in the days.

Den här gången är Ataribox uppgraderad med en modern AMD-processor och ett Radeon-grafikkort. Skönheten har Linux som operativsystem och kan användas för att interagera med din TV som gäller musik, program, streaming och en hel del annat. Inne i boxen finns även förinstallerade spel från den gamla goa eran men har även utrymme för nya streamade spel.

Allt som allt beräknas Ataribox släppas våren 2018 med en prislapp på ungefär 2000 – 2500 kronor. Givetvis kommer redaktionen att fortsätta uppdatera om satsningen när mer information finns tillgänglig.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.