Spelvärldens tio grymmaste vapen

Spelvärlden är nedlusat med vapen för att möta kombatanterna på slagfältet. Dock finns det doningar som skiljer sig från mängden, de som har det "lilla extra". Robert har sammanställt en liten lista på sina personliga favoriter.

1. Laptop Gun – Perfect Dark (Nintendo 64)

Perfect Dark till Nintendo 64 innehöll en massa coola skjutjärn. En av de mest innovativa var Laptop Gun. Genom ett snabbt knapptryck kunde vapnet fällas ihop och fästas mot en vägg för stationär eldgivning. I multiplayer-matcherna blev ”lappisen” mardrömmen för varenda spelare när döden fanns runt hörnet, i form av en gömd kulspruta.

2. Cerebral Bore – Turok 2: Seeds of Evil (Nintendo 64)

Cerebral Bore – eller hjärnsugen – blev vapnet jag drömde mardrömmar om som osnuten 11-åring. Den här besten kunde avlösa en målsökande huling som siktade in sig på offrets hjärna. När projektilen slutligen grabbade sig fast hördes ett vidrigt borrljud som åtföljdes av hinkvis av blod och hjärnsubstans. Allt avslutades med en dov knall och ett huvud mindre för den olyckliga måltavlan. En klassiker!

3. Chainsaw – Doom (PC, PS4, Xbox One, Switch)

Tänk Leatherface i filmen The Texas Chainsaw Massacre. Överför bilden till en muskulös rymdkrigare, ställd inför horder av demoner och allsköns oknytt som behöver lite kallt stål. Resultatet talar därmed för sig självt.

4. Typhoon – Crysis 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Vad skulle hända om militären uppfinner ett maskingevär som kan avlossa hundratals kulor i sekunden för att möta en utomjordisk invasion? Du går bärsärkagång såklart! Vilket hände i Crysis 3 när Nomad visade vem som bestämde på slagfältet.

5. Chainsaw Bayonet – Gears of War (Xbox 360)

När Gears of War släpptes 2006 riktades spelvärldens blickar på geväret som Marcus Phoenix höll i. Det sköt och lät bra men det var motorsågsbajonetten som fångade vårt intresse. Höjden av tillfredställelse var att smyga sig på en fiende och fullkomligen mosa sönder den med klingan. Än idag är det lika härligt att få röja runt med älsklingen så som det var då.

Sida 1 av 2Nästa

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.