Sportspelvärlden under ytan

Sportspel har några otroliga storsäljare idag. Allt man egentligen behöver för att understryka detta är EA:s sportspelserier som NBA, NHL, Madden, UFC och speciellt FIFA. Andra kända och populära titlar inkluderar Pro Evolution Soccer, Football Manager och Tony Hawk’s Pro Skater. Sportspel är dock så mycket mer än bara dessa titlar och varje år kommer det ut en mängd spel i en rad olika sporter som många aldrig ens hör talas om.

Ridsport

Intresset för hästar är något vi vanligtvis kopplar ihop med unga flickor, men ridsport är något som tilltalar betydligt fler. Genom åren har fler hästsportspel lanserats än många skulle kunna gissa sig till. De flesta har varit galoppspel då detta är betydligt större i USA än till exempel trav.

Sportfiske

Den som inte har mycket för fiske håller mest troligt inte ett öga på världen av sportfiskespel. Men bara till PS4:an finns det idag Pro Fishing Simulatior, Fishing Sim Wolrd, Legendary Fishing, Fishing Planet, Fishing Master, Euro Fishing och Rapala Fishing: Pro Series. Det kan ju argumenteras att det inte är allt för många med tanke på att konsolen har funnits ute i fem år. Mest troligt är det fler än den genomsnittliga spelaren kunde räkna upp.

Surfing

Surfing är knappast en stor kategori vad gäller spel idag, men det är bara ytterligare ett bevis på att de flesta sporter har sin publik även inom spelvärlden. Början av 2000-talet såg betydligt fler surfspel än vad vi hittar på denna generation av konsoler. Kanske populariteten helt enkelt går i vågor.

Cricket

Att något som cricket faktiskt finns som spel förvånar nog ingen som vet hur populärt denna sport är i vissa delar av världen. Vad man däremot kan tänka sig gällande försäljningen av dessa sportspel är att den inte är vidare stor här i Sverige.

Vad tycker du?

0 0

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.