Stor spelmässa till Göteborg i november!

När dataspelsfestivalen Gothenburg Games arrangeras för första gången den 20-22 november kommer branschen för dataspel att få extra uppmärksamhet. Mässhallarna på Svenska Mässan kommer att fyllas med allt som har med dataspel att göra.

– Vi samlar hela spelbranschen och får världar att mötas. Gothenburg Games skall vara en spelfestival där målgruppen är allt och alla som älskar och är intresserade av spel, men där vi också satsar stort på att skapa på ett tydligt näringslivsspår, för att lyfta och synliggöra branschen.
Beatrice de Mare Peterson, affärsansvarig för mässan.

På fredagen får dataspelsbranschen ett eget näringsliv- och branschspår. Förutom ett aktivitetsområde där aktörer från branschen kan visa upp sig arrangeras en fackkonferens om dataspelbranschen.

–  Vi kommer bland annat att arrangera konferensen tillsammans med högskolan i Skövde, som står för innehåll i konferensen, berättar Beatrice de Mare Peterson.

Svenska dataspel har haft en fantastisk tillväxt de senaste åren. Enligt Spelutvecklingsindex 2014 ökade omsättningen med nära 80 procent 2013 till 752 miljoner euro. Förra året fanns cirka 170 aktiva bolag, över hälften av bolagen registrerades efter 2010.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.