Striden för Azeroth tar vid med den senaste expansionen för WoW

I natt släpptes den senaste expansionen för World of WarcraftBattle For Azeroth – och det är äntligen dags att försöka få rätsida på vad som hänt sedan Legion.

Varför har Jaina återvänt? Vad är Sylvanas plan? Kommer faktionerna rasa in i ett världskrig när planeten blöder kristaller? Och vi ska inte glömma den sistnämndes syster, voidenergierna, de uråldriga raserna och en myriad av andra saker som lämnat oss med frågetecken!

Med start idag får spelare ta sina kämpar och slåss för antingen alliansen eller horden, i jakt på de mystiska kristallerna som Azeroth blöder ut, utforska nya ställen, hitta viktiga resurser på olika öar, värva allierade och sträva mot seger. Med ett samarbete som abrupt nått sitt slut är spänningen mellan de båda faktionerna högre än någonsin tidigare.

Försvararna av alliansen kallas till kungadömet Kul Tiras, det uråldriga hemmet för Jaina Proudmoore, för att bistå den legendariska marinen, medan kämparna för horden får söka allierade i det fjärran imperiet Zandalar, hemvist för de zandalariska trollen. Som del av kampanjen som väntar kommer hjältar konfronteras i jakt på viktiga resurser i Island Expeditions. Använd kraften från Azerite, planetens livsblod, för att låsa upp nya krafter genom att använda Heart of Azeroth-artefakten. Förbered er på massiva konfrontationer i Warfront of Stromgarde; rekrytera nya allierade raser för att stärka din sida.

Battle for Azeroth bygger på en nästan 25 år lång rivalitet, historia och stolthet att utmana World of Warcraft-spelare med frågor om vad det egentligen betyder att vara en medlem i alliansen eller horden” sade Mike Morhaime, CEO och en av grundarna av Blizzard Entertainment. “Denna expansion är laddad med nytt innehåll och verktyg som direkt använder sig av konflikten som står i centrum, men dagens launch är bara början – vi är exalterade över att se spelare uppleva allting vi har skapat och kommer släppa lös med Battle for Azeroth.”

Battle for Azeroth – Utgåvorna

World of Warcraft: Battle for Azeroth kommer finnas tillgänglig i både fysisk och digital utgåva av standardmått (ca 500 kr). Vi får även en Digital Deluxe Edition som kostar runt en hundring extra. Den sistnämnda innehåller en arsenal av in-game bonusar för en mängd olika Blizzardspel, bl.a. Seabraid Stallion mount (Alliance), Gilded Ravasaur mount (Horde) och Tottle the Baby Tortollan pet för World of Warcraft; en “Azeroth Is Burning” kortbaksida för Hearthstone; en Primal Flamesaber mount i Heroes of the Storm; Horde and Alliance sprays för StarCraft II och en samling av kosmetiska faktionsteman för Overwatch.

Battle for Azeroth finns också tillgängligt som en exklusiv återförsäljarutgåva (för ca 1000 kr). Utöver in game-föremål från Digital Deluxe Edition, innehåller Collector’s Edition en mängd olika loot. Bland lootet hittar vi en dubbelsidad marker med Horde och Alliance, en limited edition hardback av novellerna ”Elegy” och ”A Good War”, som även innehåller exklusiv artwork. Det ingår även ett soundtrack för Battle for Azeroth. För fler detaljer, kika in på hemsidan för Battle For Azeroth.

Varje edition innehåller även en level boost till 110 som låter dig ta vid där expansionen börjar. Utöver detta får nya spelare som vill hoppa in i elden även möjligheten att köpa expansionen, med level boost, samt alla tidigare expansioner. Det är en bråkdel av ett öre per speltimme.

Så vad får vi i Battle For Azeroth?

World of Warcraft: Battle for Azeroth inkluderar nytt innehåll som testar spelarnas målmedvetenhet och hängivenhet. I denna expansion får vi bland annat:

  • Utforska två omtalade kungariken. Horde reser till Zandalar för att övertala trollen att dela med sig av sin sjöfararexpertis. Som Alliance reser spelare till Kul Tiras, Jaina Proudmoores hem, för att ansluta deras sjöfarare till dina styrkor.
  • Rekrytera nya raser. Ta en ny form i ditt äventyr som en mängd nya olika raser, alla med sina egna unika egenskaper. Slå dig samman med Dark Iron dwarves, Mag’har orcs, Highmountain tauren, Void elves, med flera. Skapa en ny karaktär från sagda ras och låt dem kämpa för din sak.
  • Plundra öarna i the Great Sea: Ge dig ut på Island Expeditions och erövra en konstant föränderlig mängd av fiender, miljöer och mål. Strid i grupp av tre när du tävlar mot dina motståndare – eller andra spelare – för att samla in resurser som gynnar din agenda.
  • Storma Stromgarde Warfront: Gör dig redo för att ge dig ut på ett storskaligt slagfält, med co-op för upp till 20 spelare för att lägga beslag på strategiska platser. Samla resurser för att bygga upp dina styrkor, led attackerna när dina trypper ockuperar olika mål. Slåss mot fiendens generaler för att nå seger i ett spelupplägg som påminner om det klassiska Warcraft, med sin realtidsstrategi.
  • Infusera din rustning med titanernas makt. Hitta Azerite, en ovärderlig ny resurs som har kommit till ytan efter The Great Wound. Använd Heart of Azeroth – ett legendariskt smycke som betros varje hjälte av Magni Bronzebeard. Med Azerite kan du skräddarsy din rustning med nya krafter och egenskaper.
  • Strid din väg till level 120: Spåra korruptionen från Blood God till Underrot, avslöja hemligheter kring titanernas förlorade valv, fly från Drust Realm of the Dead, med mera. Allt medan du äventyrar dig genom tio nya levlar. Efter det kan du fortsätta bli starkare genom World Quests, raids, dungeons och mycket mer.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.