Svenska e-sportlandslaget slåss om medaljerna i VM

Den 7 juni inledde det svenska e-sportlandslaget sitt VM-kval. Med spelare från framstående klubblag som Alliance, G2 och Ninjas In Pyjamas har det starka svenska landslaget siktet inställt på VM i Rumänien.

– Förväntningarna för VM är självklart höga, vi har samlat ihop en grym trupp med några av Sveriges bästa spelare. Det är hög konkurrens då endast några få lag går vidare till VM men vi ska göra vårt yttersta och är riktigt taggade, säger Fredrik ”JAEGARN” Kempf i ett pressmeddelande.

Herrlandslaget i CS:GO består av flera mycket erfarna spelare, inklusive en av Sveriges mest rutinerade landslagsspelare Erik ”ztr” Gustafsson, som ser fram emot utmaningen. 

 – Det känns bra att komma tillbaka ännu en gång och representera Sverige, särskilt med denna trupp vi har lyckats få ihop. Jag har inga andra förväntningar än att vi kvalar oss vidare till VM i Rumänien,  säger Erik “ztr” Gustafsson.

Damerna spelar i helgen

Damlandslaget i CS:GO inleder sitt kval den 11 juni och består av spelare från olika internationella proffslag som G2 Esports från Frankrike, Evil Geniuses från USA och Ninjas in Pyjamas från Sverige. 

– Det är en stor ära att få representera Sverige i CS:GO. E-sporten växer för varje år som går och det är sjukt roligt att få vara en del av den här utvecklingen. Jag önskar verkligen att det hade funnits ett damlandslag när jag var yngre så jag hoppas att vårt lag kan inspirera andra tjejer i gamingvärlden, säger lagkapten Tilde ”7licious” Byström.

Kärnan i det svenska Dota 2-laget utgörs av en av världens bästa trio. De är taggade för att kliva in i kvalet den 17 juni. 

– Charlie, Handsken och s4 är riktigt laddade inför VM.Tillsammans med Bengan och Pablo tränar vi hårt och siktar på att kamma hem guldet till Sverige, säger landslagscoach Ashkan Namazi.

Landslagstruppen
CS:GO Herrar
Jack ”Jackinho” Ström Mattsson
Erik ”ztr” Gustafsson
Isak ”isak” Fahlén
Nicolas ”Plopski” Gonzalez Zamora
Tim ”susp” Ångström

Landslagstruppen CS:GO Damer
Tilde ”7licious” Byström
Julia ”juliano” Kiran
Zainab ”zAAz” Turkie
Lina ”Lina” Henriksson
Jennica “Jenkon” Sjögren

Landslagstruppen DOTA2
Axel ”Pablo” Källman
Jonathan ”Bengan” Hansson
Gustav ”s4” Magnusson
Simon ”Handsken” Haag
Charlie “charlie” Arat

Se kvalet live här!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.