Svenska Forbidden Lands fortsätter sin succé på Kickstarter

Spelet har dragit in över 2 miljoner kronor

Det svenska fantasyrollspelet Forbidden Lands har dragit in över 2,1 miljoner kr på Kickstarter. Över 2 400 backers världen över har hittills bidragit till kampanjen, som avslutas på torsdag. Kampanjens grundmål var 100 000 kr. Det skriver Fria Ligan i ett pressmeddelande.

Forbidden Lands är ett sandbox-spel i retrostil från förlaget Fria Ligan, som kommer att lanseras till våren både på engelska och svenska. Spelet skapat av Fria Ligans egna speldesigners tillsammans med ett riktigt mästargäng av svenska illustratörer och skribenter.

Nils Gulliksson, som står för det mesta av spelets illustrationer, definierade hur fantasy skildras i bild för en hel generation med sina klassiska bilder i Drakar och Demoner, Mutant och andra rollspel på 80-talet. Omslagsbilden är målad av Simon Stålenhag, vars konstböcker Ur varselklotet och Flodskörden fått stort internationellt genomslag de senaste åren. Spelvärldens historik och scenarier är skrivna av Erik Granström, känd för fantasy-eposet Krönikan om den femte konfluxen.

Forbidden Lands tar ett nytt grepp på klassisk fantasy, och ger spelarna själva makten att styra över sina äventyr. De spelar äventyrare och skattletare i ett rike ödelagt av demonisk magi, och utforskar spelets värld hur de vill med hjälp av den stora karta som medföljer.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.