Sverigedemokraterna vill införa svenskt spelinstitut

SD:s kulturpolitiska talesperson Aron Emilsson.

Sverigedemokraterna har nyligen släppt sin skuggbudget för 2017 och i en av posterna vill partiet lansera ett statligt spelinstitut. Syftet med förslaget är att främja spelutveckling med fokus på svenska miljöer och naturupplevelser. Enligt partiet är grundtanken att konsumenter, speciellt barn och ungdomar, ska bli intresserade av det svenska kulturarvet och se vad det har att erbjuda via digitala kanaler. Dock ska den övriga spelbranschen inte ingå i institutets verksamhet enligt partiets kulturpolitiska talesperson Aron Emilsson.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.