Switchen dominierar årets största försäljningshelg

Många analytiker gav spelvärlden domen att konsoler var något som hörde till det förflutna. Majoriteten spådde om låga försäljningssiffror när vi äntrade den här konsolgenerationen och att PC skulle vara ”det nya” för alla gamers. Dock talar årets siffror från Black Friday och Cyber Monday ett helt annat språk.

Onlineförsäljningen ökar

I mars i år släpptes Nintendo Switch till mångas förtjusning. Företaget drogs länge med brist på maskiner på grund av hård konkurrens på komponenterna. Men nu rapporterar Adobe’s digital insight initiative att Switchen har dominerat i alla kategorier online under årets främsta shoppingdagar.

Totalt inbringande handlandet online 6,59 miljarder kronor, en ökning på 16,8% gentemot föregående år. Och många analytiker påstår att Nintendo bär stort ansvar i den markanta ökningen. I september hade maskinen sålts i 7,6 miljoner exemplar och var på god väg att klara sitt satta mål på 10 miljoner under sitt första fulla år. En siffra som Nintendo nu har justerat till 14 miljoner.

Kanske mest imponerande i detta är att maskinen sålde så pass bra trots att Nintendo inte körde på någon typ av kampanj, alla maskiner såldes till fullpris. En av marknadens största analytiker Atul Goyal hade detta att säga efter helgen, ”Inte ens vi hade förväntat oss en så pass rekordbrytande period”, ”Sådan stark försäljning kommer skapa en robust ägande bas, vilket är där spels mjukvara kommer kunna tjäna pengar under de kommande 5-7 åren.”.

Konkurrenterna också starka

Sony såg även de otroligt bra siffror. De sålde mer maskiner än vad de någonsin gjort under sina 23 år i branschen. En otroligt stor bedrift med tanke på att vi är så långt inne i den här generationen. Microsoft fick dock se sig besegrade då Xbox One X inte hjälpte till att höja deras prestation till samma nivåer som konkurrenternas. Man hoppas sälja totalt 1-1,5 miljoner enheter av den nya monstermaskinen innan årets slut, och Microsoft själva säger sig vara nöjda med försäljningen såhär långt.

Konsoler tycks vara här för att stanna, åtminstone ett tag till.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.