Tasomachi är dagens intresseväckande överraskning

Katter och N64-plattformare, säger du?

TASOMACHI: Behind the Twilight är ett blivande plattformsspel under utveckling av nocras. I Tasomashi kommer du att spela som hjältinnan Yukumo och utforska en (nästan) övergiven stad du blivit strandsatt i. De få invånare som blivit kvar är en stam av kattfolk kallad Nezu. I utbyte mot Yukumos hjälp ska de i sin tur hjälpa henne att komma ifrån staden och reparera hennes kraschade luftskepp.

Spelet är inspirerat av östasiatisk estetik och plattformsspel från N64-tiden, enligt utvecklaren nocras. Tasomachi är till stor del hens eget projekt, med musikalisk hjälp från musikern Ujico*. För utgivningen står PLAYSIM, med siktet inställt på en release via Steam under kvartal två i år. nocras har tidigare arbetat med att designa miljöer till spel som Final Fantasy, Zelda och Pokémon. Tasomachi är hens första indieprojekt, och vill du själv bilda dig en uppfattning så finns en trailer i sidhuvudet. Personligen föll jag pladask redan vid katter och N64-plattformare.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.