The Elder Scrolls Online blir buy-2-play!

Många har diskuterat detta fram och tillbaka sedan releasen av The Elder Scrolls Online. Knappt ett år hinner gå och nu behöver onlinerollspelet byta betalningsmodell till free-2-play, lagom till releasen av konsolversionerna.

Idag lät Bethesda och ZeniMax meddela att The Elder Scrolls Online den 17 mars kommer byta namn till The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited samtidigt som den blir fri från månadsavgifter. Den 9 juni släpps även onlinerollspelet på Playstation 4 och Xbox One, även den fri från månadsavgifter. Än så länge är det oklart huruvida medlemskap i Playstation Plus eller Xbox Live Gold behövs för att spela. Vad vi vet med säkerhet är att spelet, likt Guild Wars 2, köps en gång och sedan går att spela fritt. De som redan äger The Elder Scrolls Online kommer kunna uppgradera till Tamriel Unlimited den 17 mars och sedan spela även om kontot tidigare var inaktivt. De spelare som har en prenumeration och vill fortsätta betala månadsavgift kommer automatiskt övergå till ESO Plus som är en premierad status som erhåller särskilda bonusar och fri tillgång till framtida tilläggspaket.

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited kommer att ha en butik där spelarna kan köpa förmånliga föremål och annat smått och gott. Dessa köps för crowns som med all säkerhet kommer vara en valuta som köps för riktiga pengar. Det viktiga här är de “förmånliga” föremålen och just hur förmånliga de är. En gissning är att de är boosts av olika slag som ökar erfarenhetspoäng eller hälsoregenerering.

Sammanfattningsvis: den 17 mars byter The Elder Scrolls Online namn till The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited och blir utan månadsavgift. Den 9 juni släpps sedan onlinerollspelet till Playstation 4 och Xbox One.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.