The Elder Scrolls Online gör ett stort misstag

The Elder Scrolls Online har varit utsatt för mycket kritik under dess utveckling och precis när det ser ut att lätta inför releasen, kommer ytterligare något för fans att irritera sig över: Imperial Edition.

För många tror jag att den här utgåvan inte är mer än en dyrare version av standard utgåvan, men för dom som är insatta är det här en spark i ansiktet. Förutom alla samlarprylar innehåller Imperial utgåvan ett unikt digitalt innehåll: Imperial rasen.
Och innan ni avfärdar kritiken som nördgnäll vill jag att ni lyssnar på mitt argument.

The-Elder-Scrolls-Online-Imperial-Edition
Spela som en Imperial i vilken allians som helst med unika bonusar, stilar och ”mer”. Det här är en konflikt mot standardutgåvan som tydligt säger att man kan spela vilken ras som helst.

The Elder Scrolls Online släpps med både med ett pris och med en prenumeration. Dessutom kommer spelet att innehålla ett microtransaktionsbutik där man kommer kunna köpa så kallade ’vanity items’, det vill säga kosmetiska föremål som inte påverkar spelmekaniken.
Med det i åtanke förväntar sig konsumenter spelets fullständiga innehåll, när det dessutom tillkommer en prenumerationsavgift för att spela är det också rimligt att förvänta sig ha tillgång till spelets hela innehåll.

Att de nu utannonserar en exklusiv ras som inte kommer att vara tillgänglig för alla, som både betalar för spelet och prenumererar, är att behandla sina kunder utan respekt. Minoriteten som köper Imperial utgåvan premieras alltså över den breda spelarbasen som exkluderas från innehåll de med all rätt borde ha tillgång till.
Dessutom får de som köper Imperial utgåvan exklusiva ringar med erfarenhets bonus, vilket är att trampa läskigt nära pay-to-win.

Den unika rasen och ringarna hade inte varit ett problem om spelet var gratis eller var utan prenumeration, då särskilt exklusivt innehåll behöver prissättas. Men när spelet som sagt är prissatt och kräver en prenumeration är det förväntat, inte godtyckligt, att man får tillgång till spelets hela innehåll.

Aja baja, Zenimax och Bethesda.

Vad tycker ni om The Elder Scrolls Onlie: Imperial Edition? Gör de rätt med Imperial rasen? Berätta gärna i kommentarerna!

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

4 Kommentarer

  1. Imperial har alltid funnits som en spelbar ras så långt jag kan minnas. Känns dumt att göra den unik för de som lagt en extra stor hög pengar på att köpa spelet.

    Svara
    • Precis! Och vem vet vilka rasegenskaper de kommer ha. De kanske kommer bli OP. Men även om de inte blir det, så är det här ett väldigt dåligt beslut. Klass och ras ska självklart finnas tillgängligt för alla som spelar.

      Svara
  2. Err… frustrerande >< Känner också att man vill ha allt när man väl köper och betalar medlemskap för ett spel. Lite fuskigt som FFXI som endast gav speciella Items till människor som kommit till deras årsevent i Japan (orättvist för de som inte bor i Japan!). Men, detta är mer taskigt :3 Undrar hur de kommer lösa det.

    Svara
    • Det brukar vara vanity items som ges bort som belöningar till folk som går på mässor och event, men det här är att gå för långt. Tänk om man verkligen vill spela som Imperial, då ska man inte behöva betala 40$ extra!

      Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.