The Pathless är fanbäraren efter Journey och ABZÛ

Kanske lite Breath of the Wild där också.

The Pathless både ser ut och låter som en alldeles naturlig kombination. Utvecklarna Giant Squid har tagit sitt dykaräventyr ABZÛ och blandat med en generös dos Journey i en skön harmoni. Att soundtracket sedan är signerat Austin Wintory (precis som Journey) sätter verkligen pricken över i:t.

Du spelar som en falkenerare (ja, det är ett ord) som jagar onda andar i en öppen värld. Världen är också full av pussel och hemligheter utspridda i gamla ruiner och urskogar. Bandet till din falkkompanjon kommer tydligen att spela en avgörande bakom andedräpandet och i slutänden världens räddning. Precis som i titlarna nämnda ovan reser spelare över The Pathless med sömlös framfart, såväl till fots som via att glida genom luften på sagd falk.

Den här sortens mer flödande action kan vara precis vad man behöver efter ett prövande närgånget spel som, säg Ghostrunner. Jag menar, titta på trailern ovan och säg att du inte får en rejäl vandringslust. The Pathless har rentutav lite Breath of the Wild-vibbar och även om jag inte har spelat det (skäms på mig!) är dess livfulla, gröna karta något som alltjämt kallar efter en.

The Pathless släpps i morgon den 12 november på PlayStation 4, PC (via Epic Store) och Apple Arcade (iPhone, iPad, Mac, Apple TV). Spelet har även en planerad release på PlayStation 5 en vecka senare, den 19 november. Två fysiska utgåvor för PS5:an kommer också finnas tillgängliga från den 8 december. Den ena fås tag i via vanlig detaljhandel; den andra via iam8bit, som även släpper spelets soundtrack på vinyl i början av nästa år.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.