The Witcher: Ronin, Kickstarter-finansierad manga

The Witcher: Ronin är en originalmanga som förflyttar handlingen i The Witcher till forntida Japan. Geralt är nu försedd med två svärd fästa i bältet och de monster vi är vana vid att se honom slåss mot utbytta mot yōkai och andra japanska djävulskap. Seriens huvudantagonist är snödamen själv, Yuki Onna.

Bakom projektet står CD PROJEKT RED, som gett sitt team grönt ljus att pröva vingarna i andra medievenyer. Skaparen av The Witcher: Ronin är Rafał Jaki. Till sin hjälp har han illustratören Hataya som tidigare jobbat med bland annat animerade musikvideor.

Den första volymen av mangan är redan klar, och Kickstarter-kampanjen finansierar det fysiska trycket av dess begränsade utgåva. Målet är alltså att mäta intresse, och den gränsen är fastställd till strax över 900 000 svenska kronor. Denna gräns är i dagsläget fullkomligt sprängd; kampanjen har i skrivande stund dragit in nästan 4,7 miljoner(!) kronor.

Intressenter kan läsa mer om The Witcher: RoninKickstarter. Den lägsta nivån för ett fysiskt exemplar som belöning är 35 euro, med en beräknad leverans till januari nästa år.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.